Kip in saus van tequila, honing en limoensap

kokenmetalcoholHelaas ontbrak afgelopen maand de tijd en inspiratie om aan het foodblogevent van februari mee te doen. Gelukkig heb ik inmiddels weer tijd om aan het event van maart mee te doen. Aan inspiratie ook geen gebrek, want Femke en Ivonne van Excellent-eten.nl hebben als thema “koken met alcohol” gekozen. Dat we daar niet vies van zijn bij Lekker Hapje blijkt al snel uit een willekeurige greep uit de archieven:

Maar goed, voor het event moet er natuurlijk wel iets nieuws worden gekookt. Mijn idee was om penne alla vodka te maken, maar ik zag dat de gastvrouwen dat niet zo lang geleden zelf ook hadden gedaan en ging daarom op zoek naar een ander recept. De penne volgen binnenkort wel een keer.

Na wijn, whisky en wodka, leek het me leuk om een keer te koken met tequila. Na wat geblader en gegoogle kwam ik op dit recept, die ik al snel kon uitproberen op niets vermoedend bezoek.

Ingrediënten

voor 4 personen

 • 4 kipfilets
 • olijfolie
 • half glas tequila
 • half glas limoensap
 • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan. Bak de filets aan beide kanten totdat ze een kleurtje beginnen te krijgen. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze even apart op een bord. Bedek ze eventueel met een pannendeksel om ze warm te houden.

Voeg de tequila toe aan de pan. Doe dit voorzichtig zodat de tequila gaan vlam vat, flamberen is niet het plan. Voor de zekerheid kun je bij het toevoegen de pan van het vuur halen.

Verhit de tequila, samen met de limoensap en de honing. Breng de kip weer terug in de pan, bedek het geheel met een deksel en laat het op laag vuur staan gedurende 10-15 minuten. Check regelmatig dat de kip niet uitdroogt en voeg wat water (of kipbouillon; of nog meer tequila?) toe als dit dreigt te gebeuren. Dit ging bij mij een klein beetje mis.

Serveer de kip met Mexicaanse rijst. Giet bij het opdienen het tequila-honing sausje over de filets.

Het nietsvermoedend bezoek liet de alcohol ook los van de kip rijkelijk vloeien en was zeer te spreken over de kip (al had ik hem toch iets te droog laten worden).

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten and tagged , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Kip in saus van tequila, honing en limoensap

 1. Hoi Alberto,

  Bedankt voor je originele en smakelijk klinkende inzending voor het foodblog event! Tequila staat hier nog niet in de collectie dranken; wij zijn dan ook zeer benieuwd hoe dit zal smaken!

  Groet,
  Femke en Ivonne

 2. Het was heerlijk. Ik heb er idd niets van gemerkt dat de kip ook maar enigszins droog was ;-)
  De biertjes tijdens het diner haben mir sehr gut gesmeckt en ook de likeur achteraf was zeer goed. kan me nog geeneens meer herinneren of we nu een toetje hadden of niet. Kan me die likeur nog wel herinneren.

 3. Er was niet echt een toetje. Ik had wel allemaal van die zoete Spaanse meuk die ik van mijn moeder had gekregen. En inderdaad de Arakú! Komende zomer maar weer een nieuw fles halen in Venezuela.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.