Romige farfalle met garnalen, Pernod en dille

Romige farfalle met garnalen, Pernod en dilleAllereerst het allerbeste voor het nog zo jonge nieuwe jaar. De feestdagen heb ik in Madrid doorgebracht, dankzij de gruwelijke incompetentie van Wannadoo/Orange Spanje zonder internet. Daardoor is het hier wat stiller geweest van mijn kant.

Om de stilte te doorbreken hier, met grote dank aan de onmisbare Pasta Bijbel, een recept voor die gelegenheden dat je geen tijd of zin hebt om veel moeite in de keuken te doen, maar toch wel lekker wil eten: een pasta gerecht die niet alleen makkelijke en snel te bereiden is, maar bovendien een tikkie exotischer is dan de standaard kost die je bij je pasta gewend bent.

Ingrediƫnten

4 personen

  • 200 ml room
  • 350 gram farfalle
  • 50 ml Pernod
  • 250 gram gekookte garnalen (als je je boodschappen bij de AH haalt, raad ik de jumbo garnalen aan)
  • 2 eetlepels gehakte verse dille
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Doe de room met een vol glas water in een pan en laat alles op laag vuur koken tot het vocht tot de helft is gereduceerd.

Giet het scheutje Pernod bij de roomsaus en voeg de garnalen toe. Breng de saus op smaak met peper en zout. Laat alles even staan, nog steeds op laag vuur, tot de garnalen warm zijn. Kook ondertussen de farfalle beetgaar in een andere pan.

Giet de pasta af, verdeel het over de borden. Giet de saus over de pasta en strooi de dille er over. Voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.