Bananen smoothie

Tijdens de feestdagen (eigenlijk vlak daarvoor) was ook, zoals elk jaar, mijn verjaardag. Dit keer zelfs de 30e editie. Een van de coolste cadeaus, en iets wat ik al heel lang wilde hebben, was de blender die ik van de lieve Angelique heb gekregen: een hele gave Philips HR 2094. Ik voorspel dus een grote toename in het aantal smoothie recepten in de toekomst van de site, nu ik niet meer hoef te hanessen met een staafmixer om de ingrediënten te mengen.

Om de een of andere reden zijn bananen de eerste fruit die in mij opkomt als ik aan smoothies denk. Het is daarom niet verrassend dat ik mijn HR 2094 heb ingewijd met een eenvoudige bananenshake.

Ingrediënten

2-3 glazen

 • twee bananen
 • 500 ml magere yoghurt
 • 3 eetlepels honing

Bereidingswijze

Breek de bananen in stukjes en doe deze in de blender. Ik neem aan dat ik er niet bij hoef te melden dat je de bananen eerst moet pellen, maar ik doe het voor de zekerheid maar toch. Voeg de yoghurt en de honing toe. Blender laten snorren tot je een heerlijke smoothie hebt.

22 thoughts on “Bananen smoothie

 1. Ontzettend lekker! Ik had er nog wat melk bij gedaan, zodat het makkelijker drinkt.
  Echt heerlijk en precies goed voor een makkelijk gezond ontbijt!

 2. Echt keilekker!!!! ik maak het al jaren en kan er geen genoeg van krijgen, mijn ex nam elke dag een beker mee naar zijn werk als lunch. gezond en lekker!

 3. Ik heb hem gemaakt en 500 ml yogurt vond ik erg veel dus heb er 125 ml yogurt bij gedaan en vond dat al te veel yogurt, werd er misselijk van.

 4. Ja, dat kan natuurlijk, smaken verschillen. Mooie is dat je vrij bent om naar je eigen smaak te spelen met de hoeveelheden.

  Als je te weinig yoghurt gebruikt, loop je wel de kans dat je smoothie alle behalve smooth wordt en klonterig blijft. Voeg dan een beetje melk toe.

 5. Ik heb het nu
  Lekker hoor :)
  Ik heb er zelf wat yoghurt er bij gedaan
  Voor wat stevigheid
  En wat vruchten fris dan is het heerlijk :D

  • Mooi!

   Wij hebben met de zomer opkomst de blender ook weer ontdekt. Toppertje is eerst wat sinaasappels persen, sap in de blender gooien en dan aanvullen met fruit naar keuze: peer, banaan, aardbeien… genieten!

 6. In plaats van melk of yoghurt toe te voegen, is het ook heel lekker om verse sinaasappelsap te gebruiken

 7. Ik heb in plaats van honing een zakje vanille suiker gedaan, bij gebrek aan beter. Maar ik vond het een erg geslaagd recept, ik zit echt te genieten!

 8. Hoi,
  Ik heet Menk Wetsema.

  Ik ben al heel lang bezig met het 17 Dagen Dieet.
  Ik vind het redelijk goed vol te houden.
  Toch wel leuk om te zien dat er zoveel dieten bestaan maar dat
  ze toch veel overeenkomsten hebben.

  Bedankt voor dit nuttige artikel

 9. Het is echt een geweldig recept heel erg bedankt! het kostte me wel veel yoghurt, ik dacht dat het veel was maar het is de moeite waard. Als je op een dieet bent is dit ook de beste oplossing, want het vult erg en is heel gezond. bedankt!!!!

 10. hier een aanrader, ook lekker voor de kids! Tenminste die van mij vinden het lekker…
  Graag meer recepten, zou wel lekker zijn ;)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.