Avocado-spinazie salade van de Frannies

Tomkat hebben een Tomkitten, Brangelina hebben na vele adopties ook een kleine en sinds kort loopt er ook een kleine Frannie rond (of betekent dit dat de Frannie-bijnaam aangepast moet worden? Sifrannie? Franniemon?).

Met de kleine kwamen de Frannies en andere vrienden (waaronder ondergetekende) bijeen op 31 december om samen te eten en het nieuwe jaar in te luiden. Voor het eten moest iedereen een gerecht meenemen. De Frannies maakten onder andere een van hun beroemde salades. Frank vertelt:

Deze salade heb ik ooit voor het eerst gegeten tijdens een picknick, hartje zomer aan de Loosdrechtse plassen. Sindsdien is het een klassieker in ons saladerepertoire, die ik jullie niet wil onthouden. Spinazie is niet het meest alledaagse ingrediënt in een salade, maar blijkt een prima alternatief voor alle slasoorten en het is natuurlijk hartstikke goed voor onze spierballen!

Ingrediënten

4 personen

 • 200 à 300 gram verse bladspinazie
 • 1 avocado
 • 1 doosje spekjes
 • 75 gram walnoten

Voor de dressing

 • yoghurt
 • knoflook
 • beetje azijn
 • citroensap
 • peper
 • zout

Bereidingswijze

Bak de spekjes krokant in hun eigen vet, dus geen extra olie of boter toevoegen. Laat ze uitlekken.

Pel de avocado en snijd het in blokjes.

Verwijder de steeltjes van de spinazie.

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.

Voeg alles bij elkaar in een slakom, schep goed door elkaar en klaar is Popeye!

2 thoughts on “Avocado-spinazie salade van de Frannies

 1. He Frank.

  Dat zeg je nu wel van je picknick enzo, maar kun je dat ook onderbouwen?
  Graag hoor ik zo snel mogelijk van je.

  Groeten van de andere Frank.

 2. Hallo Frannie,
  Ik woon momenteel in Zuid-Korea, mijn man werkt hier en ik heb vandaag je salade gemaakt, mijn complimenten. We hebben genoten, ik ben zo blij dat ik eindelijk een site heb gevonden waar alleen verse ingredienten worden gebruikt. Veel sites hanteren recepten waarbij instant sausen worden gebruikt etc. Jullie recepten kan ik tenminste maken. Bedankt namens Rosalie

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.