Tiramisu smoothie

Voor het oudejaarsetentje waar de Frannies een van hun betere salades maakten, besloot ik een tiramisu te maken. Met mij volgens mij heel Utrecht, want het was nog een hele klus om de benodigde ingrediënten te vinden: de lange vingers en mascarpone waren her en der uitverkocht. Uiteindelijk konden we de kaas toch nog bemachtigen en vervingen we de lange vingers door eierkoeken waardoor eenieder toch kon genieten van een heerlijk Italiaans toetje.

De Blender
Welnu, sinds kort heb ik geleerd dat je van al dit lekkers ook in drankvorm kunt genieten. Bij de Philips HR 2094 kreeg ik van de lieve Angelique ook een boekje met recepten met de toepasselijke titel: “De Blender”.

Dit boekje staat vol met recepten voor shakes en smoothies. Een van de recepten waar mijn oog gelijk op viel, was het recept voor de tiramisu smoothie. Een nieuwe manier om van de smaak van tiramisu te genieten! Daar kan toch niemand tegen zijn?

Ingrediënten

3-4 glazen

  • 250 gram mascarpone
  • 1 kop sterke koffie
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 halve liter melk
  • 4 theelepeltjes cacao poeder

Bereidingswijze

Zet een sterk kopje koffie. Eventueel kun je de koffie laten afkoelen voor je met de rest van de bereiding doorgaat, maar dit is niet strikt noodzakelijk.

Doe alle ingrediënten in de blender en laat deze brommen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Schenk de smoothie in glazen en strooi een theelepeltje cacaopoeder boven elk glas.

Om het tiramisu plaatje completer te maken, kun je nog een van de volgende likeuren aan de ingrediënten in de blender toevoegen: Kahlua, Tia Maria, Triple-sec of Amaretto.

Geweldig genieten!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.