Ingrediënten
- bakje champignons (250 gr)
- 4 tenen knoflook (uitgeperst)
- 100 gr roomboter
- olijfolie
- flinke scheut droge witte wijn
- verse peterselie (handje, fijngehakt)
- peper
- zout
Bereidingswijze
Wees niet te snel met de champignons in plakjes te snijden, want bij dit gerecht is het juist leuk als je je champignons in blokjes snijdt (dus in 4-en of als de champignons erg groot zijn in 6-en. Doe wat je leuk vindt, het is jouw keuken!)
Pak nu een pan waarin je kunt bakken en waar de champignons makkelijk met zijn allen in passen. Ik zeg: hapjespan, maar een juspan kan ook heel goed. Die had je toch nog van de Ultieme Bal Gehakt avontuur. Gooi hier een goede laag (dus de bodem goed bedekken en dan nog een beetje) olijfolie in. Goed verhitten en als de verhitting geslaagd is, de champs erbij.
Denk eraan dat je goed blijft roeren. Als je zeker weet dat alle champs olie op zich hebben en een beetje beginnen te zweten, doe je er het zout bij (haalt de smaak enorm omhoog!!!).
Dan de 4 tenen knoflook erbij en even meebakken (heel even, want knoflook wordt snel bitter als je het te lang bakt, zeker in uitgeperste vorm!)
Nu afblussen met een flinke scheut witte wijn (of twee natuurlijk. Ga uit van een ¾ vol wijnglas) en het vuur laag draaien. Boter erin en heel langzaam laten smelten. Blijf roeren!
Gesmolten? Peterselie erbij, nog even op het vuur laten. En opdienen. Vergeet niet iedereen wat van het sap te geven uit de pan en doe de peper uit je pepermolen er aan tafel pas over, staat professioneel en zal menig vrouwenhart doen smelten.
Laat je niet foppen, vrouwen willen een man die kan koken! Ook de liefde van een vrouw gaat door de maag.
Eet smakelijk!
Voor hoeveel personen zijn die ingredienten?
Ik zou zo zeggen voor 2, als voorgerecht dus….