Uitsmijtertje Speciaal

Stel, je gaat stappen en de daarbij behorende bieren naar binnen gieten. Niet zo’n heel rare veronderstelling. Wat is dan een goede bodem? Juist, witbrood met ei. Nu is dit geen gewoon ei, maar een uitsmijter speciaal. Met gegarandeerd genoeg vet om de aanval van alcoholletjes af te slaan…. Natuurlijk ook goed voor een vullende lunch of een zeer goed ontbijt! Ik raad aan dit niet te eten als je de avond ervoor goed hebt gedronken, dat kan bijna niet goed gaan…

Ingrediënten

 • 3 witte boterhammen geroosterd
 • 3 eieren
 • champignons
 • rosbief
 • kaas (oude, geraspt)
 • kleine Boursin (helft)
 • tomaat
 • pesto (groen)

Al watertandend gaan we aan de slag!

Dit uitsmijtertje vergt nogal wat voorwerk, maar ja, dan heb je wel wat. Rooster eerst de boterhammen. Leg ze op een bord en besmeer ze met de pesto (veel of weinig, wat je smaak is). Snij dan de tomaat in dunne plakjes. Niet genoeg aan 1 tomaat? Dan snij je er twee!

Bak de tomaat in een koekenpan met wat zout eventjes zacht. Niet te zacht want het moet nog op de bammen. Dat doe je nu. Hierover leg je je rosbief.

Nu in de pan je champignons gooien en bakken. Zijn ze mooi gebakken? Goed zo, de helft van de kleine Boursin erbij! Tegelijkertijd bak je in een andere koekenpan de 3 eieren met daarover de geraspte kaas..

Over de boterhammen nu eerst de champignons met Boursin en daarover het ei met kaas.

Machtig? Ja! Maar wel machtig lekker! Was het maar elke avond een zuipavond!

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood and tagged , , , , , , , by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

2 thoughts on “Uitsmijtertje Speciaal

 1. Alles leuk en aardig maar moet er geen recept voor een baby-papje op lekkerhapje? Of voor beschuit met muisjes? Mark, gefeliciteerd!

  (zusje van de webmaster)

 2. Dank je! Natuurlijk komt dat er, maar voorlopig eet ie alleen nog maar Nutrilon (melk uit het flesje) dus heb ik nog niet echt de mogelijkheid om wat te knutselen…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.