Pasta met tonijn, zongedroogde tomaten en worteltjes

Het volgende recept is een van de eerste gerechten die ik me aanleerde toen ik me begon los te maken van mijn afhankelijkheid van sausjes uit pakjes en voorgesneden groentepaketten. Ik kwam het tegen op een site, toen ik driftig aan het googlen was naar een recept voor Caesar Salad.

De naam van de site staat me niet meer bij, maar ik kan me wel herinneren dat er een paar eenvoudige recepten voor de beginnende kok op stonden. Aan de hand daarvan begon ik voor het eerst mijn culinaire grenzen echt te verleggen. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat die ene site onbewust het zaadje dat nu opgebloeid is tot Lekker Hapje toen in mijn hoofd geplant heeft. Misschien toch maar even kijken of Google me weer tot die webpagina’s kan leiden…

Ingrediënten

4 personen

 • 1 ui, gesnipperd
 • 4 worteltjes, in schijfjes van een halve centimeter
 • 50 gram zongedroogde tomaten in olie
 • verser peterselie, gesnipperd
 • 500 gram pasta
 • olijfolie
 • 2 blikjes tonijn in water
 • groene olijven
 • 1 theelepel chili peper
 • zout en peper
 • geraspte parmezaan

Bereidingswijze

Zet in een pan water op om de pasta te koken. Doe dit op zo’n manier dat je de rest van het gerecht kunt bereiden terwijl de pasta kookt.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de ui en de worteltjes. Doe dit gedurende een 5 à 10 minuten en snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes vervolgens toe in de pan, zet het vuur laag en laat het geheel bedekt nog zo’n 5 à 10 minuten lekker doorsudderen. Op deze manier laten de tomaatjes lekker veel van hun smaak los en krijgen de worteltjes kans om zacht te worden.

Snijd de olijven klein. Wat is klein? Elk olijf moet in drie, vier of zelfs vijf stukjes! Misschien geen al te leuk werk, maar de kleine olijfdeeltjes verspreiden zich beter in het gerecht waardoor de smaak beter wordt verdeeld. Voeg de olijven en de chili peper toe in de pan en kook het geheel nog even kort door.

Open de blikjes tonijn en laat ze uitlekken. Haal de deksel van de pan en voeg de vis toe. Kook dit naar smaak nog een paar minuten door, maar niet te lang! Te lang nog doorkoken, brengt het gevaar met zich mee dat het allemaal te veel uitdroogt en dat komt de kwaliteit van het eten straks niet ten goede. Breng het geheel op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en strooi de peterselie er overheen.

Ondertussen moet de pasta ook wel klaar zijn. Serveer op een bord eerst de pasta en schep daarop het tonijn-worteltjes-tomaatjes mengsel. Strooi er eventueel naar smaak nog wat geraspte kaas over.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Italiaans, Mediterraan, Pasta, Vis by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

3 thoughts on “Pasta met tonijn, zongedroogde tomaten en worteltjes

 1. Man o man, was errug lekker. Had alleen bij afwezigheid van worteltjes een blikje erwten, paprika, mais-mix gebruikt. Zeer goed te doen! en wederom de schouderklopjes van mijn vrouw kunnen oogsten…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.