Ingrediënten
4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 4 worteltjes, in schijfjes van een halve centimeter
- 50 gram zongedroogde tomaten in olie
- verser peterselie, gesnipperd
- 500 gram pasta
- olijfolie
- 2 blikjes tonijn in water
- groene olijven
- 1 theelepel chili peper
- zout en peper
- geraspte parmezaan
Bereidingswijze
Zet in een pan water op om de pasta te koken. Doe dit op zo’n manier dat je de rest van het gerecht kunt bereiden terwijl de pasta kookt.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de ui en de worteltjes. Doe dit gedurende een 5 Ã 10 minuten en snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg de tomaatjes vervolgens toe in de pan, zet het vuur laag en laat het geheel bedekt nog zo’n 5 Ã 10 minuten lekker doorsudderen. Op deze manier laten de tomaatjes lekker veel van hun smaak los en krijgen de worteltjes kans om zacht te worden.
Snijd de olijven klein. Wat is klein? Elk olijf moet in drie, vier of zelfs vijf stukjes! Misschien geen al te leuk werk, maar de kleine olijfdeeltjes verspreiden zich beter in het gerecht waardoor de smaak beter wordt verdeeld. Voeg de olijven en de chili peper toe in de pan en kook het geheel nog even kort door.
Open de blikjes tonijn en laat ze uitlekken. Haal de deksel van de pan en voeg de vis toe. Kook dit naar smaak nog een paar minuten door, maar niet te lang! Te lang nog doorkoken, brengt het gevaar met zich mee dat het allemaal te veel uitdroogt en dat komt de kwaliteit van het eten straks niet ten goede. Breng het geheel op smaak met peper en zout, haal de pan van het vuur en strooi de peterselie er overheen.
Ondertussen moet de pasta ook wel klaar zijn. Serveer op een bord eerst de pasta en schep daarop het tonijn-worteltjes-tomaatjes mengsel. Strooi er eventueel naar smaak nog wat geraspte kaas over.
Damn! Dit ga ik zeer zeker uitproberen die weekend. lijkt me echt onwijs goed!
Dat is het ook!
Laat uiteraard ff weten of het in de smaak valt.
Man o man, was errug lekker. Had alleen bij afwezigheid van worteltjes een blikje erwten, paprika, mais-mix gebruikt. Zeer goed te doen! en wederom de schouderklopjes van mijn vrouw kunnen oogsten…