Ingrediënten
2 Ã 3 personen
- 250 gram gehakt
- grote rode paprika
- 1 prei
- 1 grote ui of twee kleintjes
- 250 gram champignons
- 1 boursin
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 pak Tomato Frito (Heinz)
- basilicum (vers!)
- italiaanse kruiden (2 theelepels)
- paprikapoeder (2 theelepels)
- peper
- zout
Bereidingswijze
Je begint natuurlijk weer met het snijden der ingrediënten. Mooi kleine stukjes dus! Goed, we gaan het gehakt rullen. Olie in de pan en het gehakt onder constant roeren/prakken (of whatever) aanbraden. Niet helemaal droogbakken, want de ui en de paprika gaan er nu bij. Lekker meebakken totdat de ui gefruit is. Nu de uitgeperste knoflooktenen erbij. Even meebakken en de prei mag erin.
Als dit allemaal goed gebakken is gooi je de gesneden champignons en een theelepel of twee paprikapoeder in het mengsel. En dat ruikt al erg lekker! Zout erbij en de Tomato Frito erdoor roeren. Weet je wat? Gooi die theelepels Italiaanse kruiden er ook maar bij.
Laat dit op een laag pitje even pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen mengen. (rook een peuk of zo want een minuut of 5 is de prutteltijd!).
Sigaretje op? Okay, dan de Boursin erdoor roeren en nog even laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en een goede hand basilicum en smullen maar!