Spaghetti met een kazig knoflook kado

Heb hem gisteren weer eens gemaakt en ik vroeg me gelijk af waarom ik dit hemelse gerecht nog niet met jullie heb gedeeld. Tongstrelend is het juiste woord. Makkelijk het volgende. Het juiste gerecht om je vriendenclub voor te zetten. Geniaal om je moeder me te verrassen. En een uitnodiging tot meer dan eten voor je date… Kijk maar wat je ermee doet, het is geen standaard sausje, maar een geweldenaar onder de pastabedekkers.

Aan de slag dan maar.

Ingrediënten

2 à 3 personen

 • 250 gram gehakt
 • grote rode paprika
 • 1 prei
 • 1 grote ui of twee kleintjes
 • 250 gram champignons
 • 1 boursin
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 1 pak Tomato Frito (Heinz)
 • basilicum (vers!)
 • italiaanse kruiden (2 theelepels)
 • paprikapoeder (2 theelepels)
 • peper
 • zout

Bereidingswijze

Je begint natuurlijk weer met het snijden der ingrediënten. Mooi kleine stukjes dus! Goed, we gaan het gehakt rullen. Olie in de pan en het gehakt onder constant roeren/prakken (of whatever) aanbraden. Niet helemaal droogbakken, want de ui en de paprika gaan er nu bij. Lekker meebakken totdat de ui gefruit is. Nu de uitgeperste knoflooktenen erbij. Even meebakken en de prei mag erin.

Als dit allemaal goed gebakken is gooi je de gesneden champignons en een theelepel of twee paprikapoeder in het mengsel. En dat ruikt al erg lekker! Zout erbij en de Tomato Frito erdoor roeren. Weet je wat? Gooi die theelepels Italiaanse kruiden er ook maar bij.

Laat dit op een laag pitje even pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen mengen. (rook een peuk of zo want een minuut of 5 is de prutteltijd!).

Sigaretje op? Okay, dan de Boursin erdoor roeren en nog even laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en een goede hand basilicum en smullen maar!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Pasta by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.