Lekker Hapje Cup 1e ronde: Groep A

De Lekker Hapje Cup is van start gegaan!

De inzendingen voor de eerste ronde in groep A zijn binnen:

Neem ze allemaal door en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven recept uit. Stemmen kan tot het einde van 13 juni. De bovenste twee landen gaan door naar de halve finale.

Stem ook op de recepten in groep B.

This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

6 thoughts on “Lekker Hapje Cup 1e ronde: Groep A

 1. Reacties rel rond Zuid-Afrika

  ANP Johannesburg – Zuid-Afrika is dit toernooi ijzersterk begonnen en lijkt een plaats in de halve finale al in die sak te hebben. Toch suddert er onderhuids nogal wat, nadat andere landen het gastland openlijk beschuldigden van het opstellen van ongerechtigde spelers. Dreigt nu een diskwalificatie voor de revelatie van het toernooi die de ene na de andere tegenstander met boter en suiker inmaakt?

  Coach Groenestijn reageert resoluut: “Onzin. Al onze spelers zijn met de grootst mogelijke zorg geselecteerd. Een aantal hebben hun roots in verschillende landen, waarschijnlijk is daar de verwarring ontstaan.” De voorzitter van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond draait duidelijk niet om de skottelbraai heen: “Bepaalde landen zijn gewend om onderling te bepalen wie in de halve finales en finale komen. Wij vermoeden dan ook een Europees-Zuid-Amerikaans complot om ons op slinkse wijze van een plaatsje bij de laatste 4 te houden. Iedereen moet gewoon zijn eigen boontjes doppen in plaats van anderen in een kwaad daglicht te stellen en de beste 4 moeten doorgaan. Laat iedereen met de pannen spreken.”

  Ondertussen op straat in Kaapstad kookt men gewoon van woede. Was er eerst nog verdeeldheid over de buitenlandse coach en zijn afwijkende spel, nu lijkt de gehele natie zich achter “chef GJ” te scharen. Het mooie spel, de goede resultaten en zeker de gewraakte aantijgingen zorgden voor een snelle ommekeer. “Blijkbaar willen ze in het buitenland graag dat wij spelers beoordelen op hun afkomst. Voor zover ik weet hebben we dat nooit gedaan en zullen we dat dit toernooi ook niet doen.”, aldus een voorbijganger in een oranje schort met een apart historisch besef.

  De organisatie van de Lekker Hapje Cup lijkt voorlopig met de hete aardappel in de maag te zitten. Het summiere, zouteloze persbericht: “We bestuderen de protesten van diverse landen omtrent de vermeende illegale opstelling en beraden ons op een beslissing.” (Let wel, het in de volksmond geheten poffertprotest wordt geen eens genoemd hier. Waarschijnlijk omdat het door niemand serieus wordt genomen.)

  De Braziliaanse voetbalbond, de hoofdindiener van het protest, was onbereikbaar voor commentaar.

 2. NOS speelt in op LHC

  ANP Johannesburg – Wie de studio sport promo voor de confederations cup gezien heeft, had waarschijnlijk al het vermoeden: De NOS is de LHC-gekte niet ontgaan.
  Een telefoontje naar de redactie leverde de bevestiging op. Een woordvoerder beaamde dat naast alle reguliere sporten ook de Lekker Hapje Cup aandachtig gevolgd wordt. Zo ontstond het idee om in de promo de deelnemende kampioenen te zien als ingredienten van een heerlijk gerecht.

  De NOS-woordvoerder kon niet zeggen of de promo al ergens online te zien was. Wel dat de Jan in die sak het populairst was.

 3. I am delighted to see the NZ dish voted first. Unfortunately we will not go that far in football
  How is the next round organized?
  1) The four winners of the cooking contest representing the countries classified in the football cup with allocation chef – country to be decided?
  2) or the four winners in the cooking contest cntinue representing the same countries, i.e new Zealand, South Africa, Italy and Egypt?
  3) or the chefs representing the winning countries

  Complex decision for the organizing committee

 4. Here are the rules and the schedule. It’s written in Dutch and you write in English, but you seem to follow it somehow. :)
  I think the coaches stay with their own team. They prepared the tournament with that country, would be strange to switch.

  So the semi finals are now:
  New Zealand – Egypt
  Italy – South Africa

  (Voting 20-28 June)

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.