Lekker Hapje Cup 1e ronde: Groep B

De Lekker Hapje Cup is van start gegaan!

De inzendingen voor de eerste ronde in groep B zijn binnen:

Neem ze allemaal door en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven recept uit. Stemmen kan tot het einde van 13 juni. De bovenste twee landen gaan door naar de halve finale.

Stem ook op de recepten in groep A.

This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Lekker Hapje Cup 1e ronde: Groep B

 1. Fan-tas-tisch, Frits! Het is nu al een schitterend toernooi!
  Hoe moet het er straks aan toe gaan in de halve finale!
  Prachtig stadion ook dat LekkerHapje.nl

 2. Reuters – São Paulo/Kaapstad

  Geheel tegen de verwachting in stelde de Braziliaanse bond een persconferentie in. Nog verrassender was het onderwerp, niet poffert-gate, waarover groep A dreigde over te koken, maar het oproepen van een extra speler.

  De regels stonden dit toe, nadat een van de meest ervaren spelers zich verslikt had in nog zo’n lokale “Zuid-Afrikaanse” beroemdheid: Appelmoes.

  De vervanger bleek niemand minder dan de gestopt geachte Adriano. Met deze rumboon in de gelederen biedt zich voor coach Paulo L’espèrto do Moinhos gelijk een nieuw spelplan aan: De cocktail.

  Adriano had zich uiteindelijk laten overhalen door een spontane supporters actie met het motto: Een kegel is perfect in de spits.

  Aldus L’esperto: “…kijk, Adriano dat is natuurlijk een snoepje, da´s logisch. Snoepen is emotie. Zonder emotie loopt het als pindakaas in de soep…” Op de vraag of hij niet wat wedstrijdritme mist, antwoordde de bondscoach: “Een Caipirinha is net zo diep als het breed is. Een soepbord niet.”

  Z’n commentaar op de Amerikaanse sandwichtactiek was ook typisch, “net geitenkaas. daartegen moeten we veel kunnen scoren; bovendien, een plak kaas op een broodje vlees maakt het nog geen gerecht.”

  In het land zelf is het publiek nog niet echt warm aan het lopen voor het toernooi, de Brazilianen gaan er simpelweg vanuit, dat nog met een straat-oliebol uit Recife deze culinaire dwergen opzij gezet kunnen worden. Een verlies in de poulefase tegen de fast-food uit de USA zou het spelletje belachelijk maken.

  De persconferentie bood ons gelijk de mogelijkheid een kijkje te nemen in de keuken; het trainingscomplex bij de Aan-tafelberg. Maar veel meer dan wat panna’s en rondo’s kregen we niet te zien.

  De vraag over het vermeende Braziliaanse protest werd uiteindelijk indirect beantwoord. Een boomlange bonds-bons (aka bobobo) van het niet uitgenodigde Nederland was gespot, scoutend naar een verblijf voor het WK van volgend jaar. Niet toevallig was dat in de buurt van Kaapstad. Het anonieme protest droeg een poststempel van Robbeneiland, overigens vernoemd naar een Groningse zwaluw en een lekkernij in Spanje.

  Ondertussen zit de organisatie niet alleen met het beslag in het haar vanwege het protest maar ook om de bezoekersaantallen. Het thuisland trekt veel bekijks, maar in poule B speelt men voor lege tribunes.

 3. Korte reactie opgetekend uit de mond van de Amerikaanse BuntsKootsj: snelheid is alles in dit spelletje, langdurige speelstijlen leiden meestal wel tot iets, maar vrijwel nooit tot de ultieme winst. snelheid en vastberadenheid wel…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.