Kip saltimbocca gewikkeld in ham

Hier dan eindelijk de kipfilets gewikkeld in ham. De trouwe lezer weet misschien nog hoe ik ze onlangs had klaargemaakt bij de spaghetti in rode wijn. De pasta staat dus al op de site, maar de kip was nog in mijn drafts-lijstje blijven steken, onder andere vanwege een basketbal toernooi, een lang pinksterweekend in Madrid en alle voorbereidingen voor de Lekker Hapje Cup (ik ga er van uit dat iedereen al gestemd heeft!).

Het recept komt, als eerder gezegd, bij de Food Junta vandaan, waar het staat onder de rubriek “Faux Fancy”: met relatief weinig moeite, kun je veel indruk maken op je eters. Extra puten scoor je door ze, terwijl ze nog ondersteboven zijn van de smaak sensatie, te vertellen dat saltimbocca in het Italiaans “spring in je mond” betekent.

Ingrediƫnten

  • 2 kipfilets
  • aantal plakjes rauwe ham (wil je luxe doen, neem Parma of Serrano)
  • salie
  • bloem
  • olijfolie
  • boter
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kippenbouillon
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat je aan de slag gaat met dunne kipfilets, anders loop je het risico dat ze niet helemaal gaar bakken. Snijd ze desnoods nog een keer zodat je dunnere filets krijgt. Kruid de kip met wat salie en peper. Omdat de ham al erg zout is, zou ik geen zout gebruiken.

Wikkel de kipfilets in de ham en bedek ze vervolgens lichtjes met bloem.

Verhit de boter en olijfolie in een braadpan. Bak de kipfilets lichtjes, 2 minuten aan elke kant. Haal de kip vervolgens uit de pan en leg even apart.

Voeg de wijn, kipbouillon toe aan de pan en breng aan de kook. Laat de vloeistof tot ongeveer de helft indampen en breng dan de kip weer in de pan. Kook de filets nog een paar minuten, tot de kip helemaal gaar is.

Giet wat van de saus over de kip heen bij het opdienen.

Serveren met de rode wijn pasta.

Spaghetti in vino rosso

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Italiaans, Mediterraan by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.