Lekker Hapje Cup: Zuid Afrika wint!

Het is een eer om bekend te mogen maken dat Zuid Afrika de winnaar is van de eerste Lekker Hapje Cup, nadat het Italië verslagen heeft in de finale.

Hoewel de uitslag feitelijk al op zondag bekend was, vindt nu pas de officiële bevestiging plaats. Er doen geruchten de ronde dat dit zou komen door een mogelijk onderzoek naar verdachte omstandigheden rondom de Zuid Afrikaanse overwinning. Zo zou er een campagne gestart zijn om tijdens de finale de Italiaanse tegenstander in de ogen van het stemmend publiek zwart te maken en zou de onpartijdigheid van de organisatie in twijfel getrokken zijn na diens aanwezigheid bij de afsluitende braai.

De organisatie wenst niet op deze geruchten in te gaan, noch het bestaan van een dergelijk onderzoek te bevestigen of te ontkennen. Het enige wat ze wil benadrukken, is dat bekendmaking van de uitslag in ieder geval niet vertraagd is door ehm…, doodgewone laksheid van de organisatie. Ahem…

Dus… GJ gaat er met de eerste LHC vandoor. Hoewel de dames van Excellent-eten.nl met hun vis zwaar geschut in hadden gezet, nam zijn braai al snel een voorsprong die niet meer in te halen was. Kijkend naar het (toneel-)spel waarmee zijn Zuid Afrika ons een maand lang heeft verwend, kunnen we denk ik allemaal wel vrede hebben met dit resultaat. De officiele einduitslag: Zuid Afrika 49  – Italie 26 stemmen (65% – 35%).

Afgelopen zaterdag is tijdens een grootse plechtigheid in Scheveningen de winnaar gehuldigd. De datum van de officiële prijsuitreiking plaatsvinden wordt spoedig bekend gemaakt.

Rest me verder alleen nog iedereen te bedanken die de Lekker Hapje Cup mogelijk hebben gemaakt: de bezoekers van de site die op recepten gestemd en gereageerd hebben, maar natuurlijk vooral alle “bondscoaches” die zich hebben uitgesloofd. Ik hoop dat iedereen net zoveel genoten heeft als ik en er volgend jaar weer bij is. Ter gelegenheid van het WK zullen we bij de Lekker Hapje Cup II 32 deelnemers nodig hebben, dus we kunnen iedereen gebruiken. Suggesties voor verbeteringen voor volgend jaar kun je kwijt in de reacties hieronder.

Tot die tijd kun je op deze pagina alles over de 1e Lekker Hapje Cup nalezen.

Series Navigation<< He is back. Mandela verenigt Zuid Afrika opnieuw.Albondigas (Spaanse gehaktballetjes) >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup: Zuid Afrika wint!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.