Valentijnsdag staat weer op de stoep. De afgelopen jaren heeft Lekker Hapje daar steeds bij stil gestaan met een of twee recepten. Recepten die geschikt zouden zijn om samen met je (geheime) liefde van een heerlijke Valentijsdiner te genieten.
Wat maakt een recept tot een geschikt Valentijnsgerecht? Het idee is dat het een beetje tot de verbeelding moet spreken en je de ingrediënten een beetje met de liefde kunt associëren: saus van rozen bij de kip, honing bij de vis en de camembert of kaas in de vorm van hartjes.
Dit jaar gebruiken we chocola om in hogere sferen te komen. Chocola is immers een van de cliché liefdeshapjes, toch?
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels meel
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels olijfolie
- 1 ui
- 2 vakjes pure chocolade
- 2 theelepels bruine suiker
- klein blikje tomatenpuree
- 250 ml kipbouillon
- 1 eetlepel crème fraîche
Bereidingswijze
Breng in een pan de kipbouillon aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de tomatenpuree er door.
Haal de kipfilets door het meel, zodat de goed bedekt zijn. Bak ze gaar in een braadpan met olijfolie. Haal de filets vervolgens uit de pan en leg ze even apart.
Snipper de ui en fruit deze in de pan waar je net de kip hebt gebakken. Strooi de kaneel en suiker over de ui heen. Doe ook de chocola in de pan. Bak alles een paar minuutjes onder voortdurend roeren, tot de chocola is gesmolten.
Voeg vervolgens de tomatensaus toe en een eetlepel crème fraîche. Laat alles op zacht vuur door koken tot de saus een beetje is ingedikt.
Serveer de kip met rijst: schep de rijst op de borden en leg de kipfilets ernaast. Giet de saus vervolgens over de kip heen.
Happy Valentine’s Day!
Met je geheime liefde eten… is dat net als stiekem met iemand dansen?
Waar zijn de nieuwe recepten van Repetimos?