Gepaneerd Camembert met honing

Net te laat voor Valentijnsdag komt dit recept van de Tilburgse N (van de op de site zeer populaire gevulde paprika’s) voor gepaneerd camambert met honing. Ok, ik kreeg het recept wel op tijd voor Valentijnsdag, maar had geen kans meer om het voor die tijd klaar te maken.

Het is een goed voorbeeld van hoe je kaas wel zou moeten paneren (in tegenstelling tot de iets teleurstellende mozzarella hartjes). Bovendien komt hier ook honing om de hoek kijken en we hebben al eerder gezien dat dat alleen maar goede dingen kan betekenen.

Hoewel Valentijn al voorbij is dit jaar, wil ik dit recept toch alvast nomineren als kandidaat Valentijnsgerecht voor 14/2/2007.

Gepaneerd Camembert met honing

Ingrediënten

uiteraard voor 2 personen

  • camembert
  • meel
  • 1 ei
  • paneermeel
  • olijfolie
  • honing

Bereidingswijze

Een van de redenen waarom ik niet tevreden was over de Mozzarella hartjes, was omdat het paneren niet goed was gelukt. Dat gebeurt me niet nog een keer en daarom gebruiken we hier een iets aangepaste techniek. De extra lagen meel zorgen er voor dat de kaas goed ingepakt blijft en je de Camembert puntjes makkelijker en beter kunt bakken.

Snijd de camembert in punten. Haal de punten door het ei, wat je eerst hebt los geklopt, en vervolgens door het meel zodat ze compleet bedekt zijn. Doe dit tweemaal. Haal tenslotte de punten nog een laatste keer door het ei, om ze daarna door het paneermeel te halen. Bak de kaaspunten dan kort in een pan waarin je een klein beetje olijfolie hebt verhit.

Serveer de kaas op een bord, giet er vervolgens wat honing over en strooi er wat (in de oven geroosterde) walnoten overheen. Het smaakt erg goed met een salade en wat brood. Omdat het geheel best machtig is, kan het goed als hoofdgerecht opgediend worden.

Alvast een gelukkig Valentijn 2007!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.