Mozzarella hartjes

Mozzarella hartjes

Op zoek naar een geschikt recept voor Valentijnsdag, vertelde iemand mij het verhaal van een jongen die ooit Mozzarella hartjes voor zijn vriendin had gemaakt. Het klinkt heel lief, mozzarella hartjes, totdat je bedenkt dat het in feit om hele “poshe” kaassoufflés gaat.

Hoe dan ook, het is een leuk en origineel idee voor een Valentijnsgerecht. Je Valentijn zal op zijn minst een glimlach op haar/zijn lippen krijgen wanneer zij/hij deze hapjes voorgeschoteld krijgt.

Ingrediënten

  • 125 gram mozzarella
  • paneermeel
  • 1 ei
  • olijfolie
  • peper
  • basilicum

Bereidingswijze

Klop het ei los in een diep bord. Meng er wat peper en gedroogd basilicum doorheen.

Snijd de mozzarella in plakjes van ongeveer 1 centimeter dikte. Probeer nu deze plakjes bij te snijden zodat ze de vorm van kleine hartjes aannemen (makkelijker gezegd dan gedaan, zie de foto).

Haal nu de kaas-hartjes door het eimengsel en vervolgens door de paneermeel, zodat ze volledig bedekt zijn.

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Zorg er voor dat je genoeg olie in de pan doet, zodat de hartjes op zijn minst voor de helft bedekt worden. Bak de hartjes nu kort in de warme olie, ongeveer een halve minuut aan elke zijde. Pas op dat de kaas niet gaan smelten!

Voilá, gefrituurde kaas: een teken van ware liefde.

One thought on “Mozzarella hartjes

  1. Je kunt ook gewoon een vormpje gebruiken voor de hartjes in vorm te krijgen. Maar ik ben zeer verslaafd aan mozzarella voor door salades .. dus het lijkt me heeel lekker!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.