Gevulde Paprika’s

Uit het Tilburgse stadje T heeft de lieftallige N een maand geleden een aantal recepten gestuurd. Het heeft lang geduurd, waarvoor mijn verontschuldigingen aan N, maar hier dan eindelijk de eerste van deze set gerechten.

Blijkbaar is er grote behoefte aan vegetarische gerechten, want de meeste recepten die ik uit Tilburg heb mogen ontvangen, bevatten geen vlees. Kijk bijvoorbeeld naar de Gevulde Paprika’s die ik hieronder ga beschrijven.

Bereidingswijze

Ingrediënten

  • 4 grote rode paprika’s
  • 150 ml room
  • 100 gr feta kaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 3 hardgekookte eieren
  • peper en zout
  • basilicum
  • blikje tomatenpuree

Neem 4 grote rode paprika’s, indien mogelijk met een platte onderkant. Dit is extreem belangrijk, omdat de paprika’s rechtop moeten kunnen staan. Is dit niet het geval, dan vallen ze om, loopt de vulling er uit en wordt het een vieze smeerboel. Geloof mij maar, dat wil je niet hebben. Snijd de kapjes van de paprika’s af en ontdoe ze van de steel. Leg de kapjes apart. Aangezien we gevulde paprika’s gaan maken, zul je plaats moeten maken voor de vulling. Hol daarom de paprika’s uit door de zaadlijsten te verwijderen. Leg nu ook de paprika’s apart.

We hebben de paprika’s namelijk nu even niet nodig, want we gaan aan de vulling werken. Verwarm in een sauspan 150 milliliter room. Smelt hierin ongeveer 100 gram feta kaas en 100 gram Parmezaanse kaas. Doe de kaas in kleine stukjes of blokjes in de pan en laat het geheel niet koken. Terwijl de saus rustig pruttelt en de kaas smelt, fruit je snel een grote ui in wat olijfolie en in een andere pan maak je drie hardgekookte eieren. Prak de eieren fijn en doe ze samen met de ui bij de kaassaus. Naar smaak kun je de saus nog kruiden met peper, zout en basilicum.

Vul nu de paprika’s met de saus. Zet ze in een kookpan, met een klein bodempje water en een paar eetlepels tomatenpuree. Laat de paprika’s zo een tijdje koken, met de kapjes erop, zodat ze wat van de smaak van de tomaat opnemen. Zodra ze beetgaar zijn, haal je ze van het vuur en zijn ze klaar om te geserveerd te worden.

Je kunt ze los serveren als voorgerecht, of als hoofdgerecht samen met rijst of couscous. Eet smakelijk!

One thought on “Gevulde Paprika’s

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.