Baby Guinness

Het is alweer een tijd geleden dat we, het lekkerhapje.nl team (ik dus), met iets nieuws zijn gekomen. Tja, vakantie, durkte op het echte werk en andere persoonlijke omstandigheden lieten ons (ik dus) geen andere keus. Om het goed te maken vandaag dan eindelijk een nieuw recept. Kort maar krachtig.

Baby Guinness

Omdat we (nogmaals, ik dus) weten dat vooral de cocktails en drank goed scoren bij het publiek, gaat het vandaag (vannacht) ook om een alcoholisch goedje. Ik (het lekkerhapje.nl team dus) was vandaag met wat collega’s in de Ierse pub om over de belangrijke zaken des levens te praten. Bij Ierse Pubs denkt men uiteraard gelijk aan Guinness (it makes you strong!) en bij ons kwam op een gegeven moment in de avond het gesprek ook op dit oer-Iers bier. Terwijl op de achtergrond de Van Morrison coverband (Double Axe and the Caledonian Express) nog steeds (en ze waren al een paar uurtjes bezig, volgens mij ging het hele repertoir van Van Morrision er doorheen vanavond) aan het spelen was, zei ik dat ik het niet zo op had met Guinness (it’s good for you!). Dat kan, het is tenslotte een aparte smaak die niet voor iedereen in de wieg gelegd is. Nee, wacht; niet iedereen is in de wieg gelegd voor de unieke smaak van Guinness. Yup, dat is het.

In ieder geval leidde deze conversatie er toe dat bij de bar een rondje Baby Guinness werd besteld. Gek genoeg vond ik deze variant wel heel erg lekker. Even later werd me duidelijk waarom: er zit helemaal geen Guinness in Baby Guinness!

Bereidingswijze

Ingrediënten

  • Tia Maria (of ander koffielikeur)
  • Bailey’s

Wat zit er dan wel in een baby Guinness? Vertel, vertel… we schrijven mee. Welnu, een Baby Guinness is ten eerste geen bier of bier-cocktail, maar een shot. Neem dus een shotglas en vul deze voor driekwart met Tia Maria. De rest van het glaasje vul je aan met Bailey’s. Voeg de Bailey’s voorzichtig toe, zodat de twee likeuren niet door elkaar gaan mengen. Doe je dit goed, dan ziet je shotglas er uit als een kleine versie van de welbekende Guinness pint. Vandaar dus Baby Guinness.

Proost! Of zoals Van Morrison zei: Do you remember when we used to sing, Sha la la la la la la la la la la dee dah (“Brown Eyed Girl” is nou eenmaal het enige Van Morrison nummer wat ik echt goed ken; naast “Caravan”, maar die speelden ze weer niet vanavond).

One thought on “Baby Guinness

  1. Laat eens in een halve pint guinness een shotje baileys zakken (glaasje en al dus). Heeft niks meer met de smaak van guinness te maken maar drinkt wel erg gemakkelijk en lekker weg!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.