Bereidingswijze
Ingrediënten
- spekblokjes
- 1 bakje Tasty-Tom tomaatjes
- 1 rood uitje
- 1 pot greoosterde paprika’s
- 1 bakje Boursin
- koksroom
- tagliatelle
Bak spekblokjes uit in een pan en houd ze apart op een keukenpapiertje (uitlekken zogezegd). Snijd (een bakje) “Tasty-Tom’s” (kleine tomaatjes) in zessen. Hak een rood uitje zeer fijn en haal uit een pot een geroosterde paprika en hak deze in stukjes. Haal vervolgens je Boursin uit de koelkast (jawel, de grote want dat vinden we lekker).
Goed, zet een hapjespan aan en doe hier wat olijfolie in om het uitje in te bakken. Niet doorbakken, gewoon tot ie wat glazig uit zijn ogen kijkt, gooi dan de tomaten erbij. Let er wel op dat je het vuur niet te hoog hebt staan, want anders zijn je tomaten straks prut en dat wil je niet met het oog op de velletjes die dan in je saus zitten. Even warmen die tomaatjes en dan de Boursin erbij gooien. Wellicht een scheutje kookroom voor als de saus wat te dik is naar je zin.
Laat rustig smelten onder constant roeren. Als de saus een geheel is, de paprika en spekjes erbij, nog een minuutje doorkoken en dan bij de gekookte tagliatelle smijten en smullen maar!
Zie ook:
- Penne alla Rusticana
- Tagliatelle met Boursin, geroosterde paprika en tomaatjes
Ook lekker zonder de spekjes! En vegetarisch bovendien!
Pingback: Recept met gegrilde paprika’s uit (oh the horror) pot… | News from the void...
Pingback: Recept met gegrilde paprika’s uit (oh the horror) pot… | Huttiesroow