Bladerdeeghapjes van cashews en feta

Een paar weken terug was het weer tijd voor een feestje en wel eentje om verlaat mijn 30e verjaardag te vieren. Dit betekende natuurlijk dat het een en ander aan hapjes moesten komen om de honger van de gasten te stillen. Zakken chips werden ingeslagen, bij de AH werden kant-en-klare tortilla’s gehaald (misschien wel de grootste hits van de avond) en er werden voorraden nootjes aangelegd.

Als eigenaar van een recepten website kon ik echter niet met bovenstaande volstaan, ik moest zelf ook de keuken in: de bloemcoli-taart en de quiche van courgette en ham rolden samen uit de oven. Ook de pigs in a blanket gaven act de présence, ditmaal vergezeld door hun broertjes: de bladerdeeghapjes van cashews en feta.

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • cashewnoten
  • feta kaas
  • honing

Bereidingswijze

Laat de bladerdeegvellen ontdooien en snijd ze in kleine vakjes. Snijd de feta in kleine blokjes.

Verkruimel steeds een cashewnoot en een blokje feta op een vakje bladerdeeg. Vouw het deeg dicht tot je een gevuld pakketje hebt. Herhaal da capo al fine.

Verwarm de hapjes in de oven op 200 graden tot het deeg gaar is. Dit zal ongeveer 10 à 15 minuten duren.

Update:
Ik krijg via de email een flinke tik op de vingers van mijn zusje omdat ik bij het recept niet vermeld heb dat het haar idee was. Bij deze dan maar. Verder raadt ze aan om een theelepeltje honing aan de vulling toe te voegen voor de extra smaak en om te voorkomen dat de hapjes te droog worden.

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood and tagged , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Bladerdeeghapjes van cashews en feta

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.