Ganache

Mara heeft een reactie achter gelaten op het recept van de brute brownies. Haar tip is om de brownies nadat ze zijn gebakken, te bedekken met een laagje ganache.

Ganache is een chocolade crème die gebruikt wordt als garnering en vulling voor gebak, bonbons en andere toetjes. Mara wil dus nog meer chocola toevoegen aan de al erg chocola-rijke brownies. Omdat ik zulke ideeën alleen maar kan toe juichen, lijkt het me goed het recept voor ganache uit de anonimiteit van de reacties te halen en een heel eigen plekje op de site te geven.

Ingrediënten

  • 175 ml crème fraîche
  • 250 gram pure chocolade
  • 25 gram boter

Bereidingswijze

Verbrokkel de chocola in een kom.

Breng de boter en crème fraîche aan de kook op laag vuur. Zodra dit mengsel kookt, giet je het over de chocola. Klop de ganache met een garde tot je een gladde chocolade pasta hebt verkregen.

Gebruik de ganache nu om taarten (of de brownies!) te bedekken of als vulsel voor ander gebak.

Je kunt het ook laten afkoelen en rollen tot lekkere chocolade truffels.

This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak and tagged , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.