Courgettequiche met ham

Als eerder vermeld in dit theater, werden voor de verjaardag van de lieve Angelique een groot aantal hapjes gemaakt. De knakworsten en wraps hebben we al behandeld en het recept voor de bloemcoli-taart haalden we gewoon van deze site. Het enige gerecht op het feestje wat nog niet op Lekker Hapje te vinden is, is een quiche met courgette en ham; hier het recept.

Opvallende opmerking bij dit alles is dat, toen we zo ver waren dat de quiche de oven in kon, de oven bezet was door de pizza van een huisgenoot… exact zoals door >T beschreven in zijn recept voor de bloemcoli-taart!

Ingrediënten

 • 1 courgette
 • 40 gram boter
 • 100 gram gekookte hamblokjes
 • 3 eieren
 • 1/8 liter slagroom
 • 100 gram geraspte kaas, jong belegen
 • Provençaalse kruiden
 • verse basilicum
 • zout
 • peper
 • bladerdeeg

Bereidingswijze

Laat de bladerdeeg ontdooien. Vet een springvorm in met boter en bedek het met de bladerdeeg. Gebruik water om de verschillende stukjes deeg aan elkaar te plakken.

Snijd de courgette in schijfjes en bak ze in een koekenpan in boter aan beide kanten. Leg ze in de springvorm. Bestrooi de courgette naar smaak met de Provençaalse kruiden, zout en peper. Voeg de hamblokjes toe.

Klop de eieren los in een kom, onder toevoeging van de slagroom, de geraspte kaas en de basilicum. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en de Provençaalse kruiden. Giet de mengsel over de courgette en ham.

Zet de vorm in de oven, als gezegd reeds voorverwarmd door je pizza-etende huisgenoot, op 200 graden. Breng na 15 minuten de temperatuur omlaag tot 180 graden en bak de quiche dan nog 30 minuten. De quiche is klaar als het deeg gaar is en de bovenkant mooi goudbruin geworden is.

Courgettequiche met ham

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.