Dit recept heeft heel wat weg van de risotto met paddestoelen die onlangs de revue passeerde. Als je de rijst in het vorige recept door pasta vervangt, houd je voor een groot deel dezelfde ingrediënten over. Toch smaakt dit recept net even anders en, mijn persoonlijke mening, net even lekkerder. Maar ik ben nou eenmaal een groot pasta fan.
Het recept is afgeleid van het recept voor pasta met porcini uit de Pasta Bijbel.
Ingrediënten
2 personen
- 100 gram champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 prei
- 1 handje verse peterselie
- 1 handje verse basilicum
- 2 kipfilets
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tagliatelle
- 100 gram mascarpone
- 120 ml droge witte wijn
- 1 blokje kipbouillon
- olijfolie
- zout
- peper
Bereidingswijze
Snijd de champignons en oesterzwammen in hele kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Haal de knoflookteen door de knoflookpers. Snijd de kipfilets in dunnen reepjes.
Verhit wat olie in een grote braadpan. Doe hier de paddestoelen, de prei en de knoflook in. Scheur de peterselie in kleine blaadjes en strooi deze in de pan. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak het vijf minuten onder regelematig roeren op laag vuur.
Voeg de wijn, 250 ml water en het bouillonblokje toe en laat het geheel wederom onder regelmatig roeren doorkoken, tot het vocht grotendeels verdammpt is. Voeg dan de kip toe aan de saus en bak deze tot ze gaar is. Kook ondertussen de pasta.
Voeg de mascarpone toe aan de kip zodra deze gaar is en roer het geheel goed door tot je een romige saus hebt verkregen.
Giet de pasta af, verdeel over de twee borden en schep daar weer de kip en saus overheen. Scheur als laatste nog wat verse basilicum over beide borden.