Jo’s Risotto met paddenstoelen

Jo's Risotto met paddestoelen
Via de lieve Angelique, bekend van haar bananen BBQ bom, kreeg ik dit recept voor een rijstschotel met paddenstoelen. Het gaat om een lekker romige risotto op smaak gebracht met champignons en oesterzwammen (de paddenstoelen uit de titel).

Het recept is overigens niet van Angelique zelf, maar van haar nicht Jo (ook uit de titel).

Ingrediënten

voor 2 personen

 • 2 kopjes rijst (denk aan Arborio of Carnaroli)
 • 2 kipfilets
 • 1 blokje kippenbouillon
 • 250 gram champignons en/of andere paddenstoelen
 • een paar theelepels pesto
 • 1 ui
 • peper
 • zout
 • rozemarijn en eventueel verse Italiaanse kruiden
 • 2 teentjes knoflook
 • extra vierge olijfolie
 • 2 eetlepels mascarpone

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokken en strooi er peper en zout over. Marineer de kip verder nog met de pesto en de fijngeknepen teentjes knoflook. Laat de marinade een tijdje intrekken.

Snipper de ui en fruit het in een scheut olijfolie in een grote braadpan of wok. Zodra de ui glazig begint te worden bak je de kip mee. Voeg de champignons en andere paddenstoelen toe wanneer de kip bruin gebakken is. Bak dit vijf tot tien minuten op laag vuur.

Maak ondertussen met het bouillonblokje en water anderhalve liter bouillon.

Voeg nu de rijst toe aan de kip. Bak dit kort mee tot het de aanwezige vocht in de pan heeft opgenomen en glazig is geworden. Giet nu steeds een beetje bouillon bij het mengsel in de pan, tot het opgenomen is door de rijst. Blijf dit doen, terwijl je regelmatig roert, tot de rijst gaar is. Doe dit wel op laag vuur en onder voortdurend roeren, zodat niets aan kan bakken.

Als de risotto klaar is, roer je er de mascarpone doorheen. De mascarpone maakt het geheel wel erg machtig. Je kan eventueel ook volstaan met een klontje boter of magere roomkaas, zoals philedelphia light.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.