Angelique’s Bananen Chocolade BBQ Bom

Angelique's Bananen Chocolade BBQ Bom

De zomer speelt nog steeds verstoppertje. Daarom nog maar een zomers recept om het warme weer naar buiten te lokken. Dit keer geen verkoelende drankjes, maar een heerlijk toetje voor op de barbecue.

Het recept is van de lieftallige Angelique uit het Utrechtse U. en is even heerlijk als machtig. De volgende zwoele zomeravond dat de kolen weer aangestoken worden is het dus zaak om rustig aan te doen met de Hamburgers en braadworsten om ruimte te bewaren voor dit lekker toetje!

 

Ingrediënten

 • een halve banaan
 • een reep melkchocolade

Bereidingswijze

Neem de banaan en snijd deze in de lengte door. Doe tussen beide helften een aantal stukjes melkchocolade. Wikkel de banaan in aluminiumfolie. Leg de banaan een paar minuten op de barbecue. De exacte tijdsduur is wat lastig te bepalen. De banaan moet in ieder geval lang genoeg op de kolen liggen zodat de chocolade gesmolten is, maar ook weer niet te lang zodat de banaan niet te zacht en papperig wordt.

Haal de banaan van de barbecue en maak het pakketje voorzichtig open, zodat je mooie zomerse kleren niet onder de chocola komen (de bom gaat te vroeg af!). Gebruik een lepel om de Bananen BBQ Bom onschadelijk te maken door deze rechtstreeks uit de folie te eten. Hmmm!

De BBQ Bom kan ook prima in de oven bereid worden: ongeveer gedurende 10 minuten op 120 graden. Handig voor de mensen zonder barbecue of grote achtertuin, of om tijdens de koudere seizoenen ook van deze lekkernij te kunnen genieten.

Zie ook:

 • Crêpes gevuld met chocoladecrème en geflambeerd in triple-sec
 • Tutti del Tino
This entry was posted in Alle Recepten, Nagerechten en gebak and tagged , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

7 thoughts on “Angelique’s Bananen Chocolade BBQ Bom

 1. is in principe lekker maar het kan natuurlijk altijd luxer…
  mijn vriendin kwam met het volgende: de banaan in tweeën in de folie, een bounty ertussen en dan een scheutje blue curacao of andere liqeur naar keuze er over gieten. dan idd 10 min in de oven of eventueel op de BBQ.

  machtig maar wat een genot!

 2. Zaterdag de bananen op de bbq gedaan en het viel erg in de smaak. Persoonlijk hou ik meer van pure chocola, dus daar ga ik de volgende keer voor. Het geweldige van dit toetje is de eenvoud. Maar wij bedachten wel dat een bolletje vanille-ijs erop bij het serveren ook wel een erg goed idee zou zijn.

 3. Zalig lekker op de bbq. Voor de liefhebbers: per bananenbootje een flinke scheut oude bruine rum erbij…

 4. He, dit recept ken ik… ik maak het zelfs al jaren.
  Alleen laat ik de schil om de banaan zitten, snijd hem dan aan 1 kant in de lengte in en doe daar dan de chocolade tussen en vervolgens het alu-folie natuurlijk.
  Dit is makkelijk omdat je dan met een lepeltje de banaan makkelijk als een bootje neer kunt zetten zo leeg kan lepelen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.