De zomer speelt nog steeds verstoppertje. Daarom nog maar een zomers recept om het warme weer naar buiten te lokken. Dit keer geen verkoelende drankjes, maar een heerlijk toetje voor op de barbecue.
Het recept is van de lieftallige Angelique uit het Utrechtse U. en is even heerlijk als machtig. De volgende zwoele zomeravond dat de kolen weer aangestoken worden is het dus zaak om rustig aan te doen met de Hamburgers en braadworsten om ruimte te bewaren voor dit lekker toetje!
Ingrediënten
- een halve banaan
- een reep melkchocolade
Bereidingswijze
Neem de banaan en snijd deze in de lengte door. Doe tussen beide helften een aantal stukjes melkchocolade. Wikkel de banaan in aluminiumfolie. Leg de banaan een paar minuten op de barbecue. De exacte tijdsduur is wat lastig te bepalen. De banaan moet in ieder geval lang genoeg op de kolen liggen zodat de chocolade gesmolten is, maar ook weer niet te lang zodat de banaan niet te zacht en papperig wordt.
Haal de banaan van de barbecue en maak het pakketje voorzichtig open, zodat je mooie zomerse kleren niet onder de chocola komen (de bom gaat te vroeg af!). Gebruik een lepel om de Bananen BBQ Bom onschadelijk te maken door deze rechtstreeks uit de folie te eten. Hmmm!
De BBQ Bom kan ook prima in de oven bereid worden: ongeveer gedurende 10 minuten op 120 graden. Handig voor de mensen zonder barbecue of grote achtertuin, of om tijdens de koudere seizoenen ook van deze lekkernij te kunnen genieten.
Zie ook:
- Crêpes gevuld met chocoladecrème en geflambeerd in triple-sec
- Tutti del Tino
is in principe lekker maar het kan natuurlijk altijd luxer…
mijn vriendin kwam met het volgende: de banaan in tweeën in de folie, een bounty ertussen en dan een scheutje blue curacao of andere liqeur naar keuze er over gieten. dan idd 10 min in de oven of eventueel op de BBQ.
machtig maar wat een genot!
Wow! Er is inderdaad altijd baas boven baas!
Zaterdag de bananen op de bbq gedaan en het viel erg in de smaak. Persoonlijk hou ik meer van pure chocola, dus daar ga ik de volgende keer voor. Het geweldige van dit toetje is de eenvoud. Maar wij bedachten wel dat een bolletje vanille-ijs erop bij het serveren ook wel een erg goed idee zou zijn.
Suzanne, dank voor je reactie!
Een bolletje vanilleijs zou inderdaad wel een lekkere aanvulling zijn. Het maakt de bom des te “krachtiger”!
Zalig lekker op de bbq. Voor de liefhebbers: per bananenbootje een flinke scheut oude bruine rum erbij…
Wouter, dat lijkt me zeker het proberen waard! Dank voor de tip!
He, dit recept ken ik… ik maak het zelfs al jaren.
Alleen laat ik de schil om de banaan zitten, snijd hem dan aan 1 kant in de lengte in en doe daar dan de chocolade tussen en vervolgens het alu-folie natuurlijk.
Dit is makkelijk omdat je dan met een lepeltje de banaan makkelijk als een bootje neer kunt zetten zo leeg kan lepelen.