Courgette gevuld met tonijn in tomatensaus

Courgette gevuld met tonijn in tomatensausLangzaam begint in mijn omgeving door te dringen dat ik een heuse site heb met recepten. Erg leuk natuurlijk, maar een van de directe gevolgen is dat men er automatisch ook vanuit gaat dat ik ook een heuze expert ben als het op kookzaken aankomt. Erg vleiend natuurlijk, maar dat is eigenlijk nergens op gebaseerd.

Zo kreeg ik laatst via MSN Messenger de vraag wat er te maken viel met een courgette, een blikje tonijn en wat tomatenpuree. Dit was namelijk het enige wat de persoon in kwestie in huis had om avondeten te maken. Na kort achter mijn oren te hebben gekrabd, schakelde ik snel over op “Ready Steady Cook”-mode en kwam ik met een voorstel. Mijn advies werd opgevolgd en het viel erg in de smaak. Ik was aangenaam verrast.

Het leek me daarom wel gepast om het recept ook op de site uit de doeken te doen. Hier dus de nieuwste aflevering in de serie gevulde groente (aflevering I, afl. II en afl. III): de courgette.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Was de courgette en snijd hem in de lengte in tweeën. Hol beide helften uit door het vruchtvlees met een lepel er uit te scheppen. Leg het vruchtvlees apart, we hebben het straks nodig.

Snipper de ui en knijp de knoflook fijn in de knoflookpers. Nu weet ik dat de ui en de knoflook niet bij de oorspronkelijke lijst van ingrediënten stonden, maar je mag er van uit gaan dat men die altijd wel in huis heeft, toch? Ik vin het in ieder geval niet vals spelen.

Fruit de ui en de knoflook kort in wat olijfolie in een bakpan. Voeg de tomatenpuree en de tonijn toe en bak onder regelmatig roeren dit gedurende 5 minuten. Voeg de vruchtvlees van de courgette toe en bak het geheel nog eens 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout (ook iets waar je van uit mag gaan dat iedereen wel in huis heeft).

Vul nu de uitgeholde courgettehelften met de mengsel uit de pan. Plaats ze op een bakplaat of in een ovenschaal en doe ze in een oven op 180 graden gedurende 10 minuutjes. Vervolgens uit de oven halen en smullen maar!

Als variatietip kun je wat geraspte kaas over de courgettehelften strooien voordat je ze in de oven stopt.

4 thoughts on “Courgette gevuld met tonijn in tomatensaus

  1. Errug lekker! Ik heb zelf nog wat verse basilicum aan de saus toegevoegd en een heel klein beetje verse parmezaan erop gedaan, maar super!! Eenvoudig, snel klaar en gezond!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.