Egg cream (bruisende chocomel)

Egg cream is een soort chocolademelk, die in het New Yorkse Brooklyn zou zijn ontstaan. Hoewel de naam anders doet vermoeden bevat het goedje noch eieren noch room. Het bijzondere aan het drankje is het koolzuurhoudend water, die de chocomel bubbels en een onverwachte wending geeft.

Ik kwam de egg cream voor het eerst tegen toen een van de personages van The West Wing het tijdens een aflevering [1] dronk. Op dat moment ging ik door een periode van lichte verslaving [2] aan deze serie, dus ik moest en zou het zelf ook een keer proeven (een paar weken later, tijdens het kijken van Seinfeld DVD’s op een luie zondagmiddag, zag ik Elaine ook een egg cream maken; erg tv-geniek drankje derhalve).

Ingrediënten

voor 1 glas

  • chocolade siroop
  • (volle) melk, koud
  • Spa rood

Bereidingswijze

Doe één à twee vingers chocolade siroop in een glas. Volgens de kenners moet dit Fox’s U-bet chocolate syrup zijn. Mijn plaatselijke super heeft dit echter niet in het assortiment, dus ik heb chocoladesaus van Hero gebruikt.

Giet de melk er bij tot het glas tot ongeveer één derde is gevuld. Vul dit aan met de Spa rood.

Gebruik nu een lepel, of roerstokje, om het drankje lichtjes te roeren en de chocola met de rest van de ingrediënten te mengen. Gooi het dus NIET in de blender (zoals ik eerst deed), want dan blend je er alle prik uit.

  1. President Josiah Bartlet, gespeeld door Martin Sheen, tijdens de 3e aflevering van het 2e seizoen (“The Midterms”).
  2. Aangestoken door mijn zusje, die tijdens de kerstvakantie in Spanje de DVD-box van het derde seizoen aan het kijken was. Inmiddels ben ik binnen een paar weken door alle 7 seizoenen gevlogen. De kijk achter de schermen die je krijgt, gecombineerd met de scherpe dialogen (ik durf te wedden dat in het echte Witte Huis de mensen lang niet zo gevat en slim zijn) maken de serie tot een topper.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.