Kip met kersen

Kip met kersen

Als ik een paar dagen eerder geweest was, had ik met dit recept nog mee kunnen doen aan de Dining and Wining receptenwedstrijd vand eze maand (vergelijkbaar met Kookstrijd, zij het dat deze receptenstrijd wel van de grond is gekomen). Helaas legde ik de link niet snel genoeg en heb ik mogelijk op deze manier mijn kans op eeuwige roem laten schieten.

Het recept kreeg ik vorig jaar, nadat ik bij vrienden en kennissen een oproep gedaan had naar recepten voor Valentijnsdag gerechten. Nu ben ik iemand die zijn liefde en affectie niet laat beperken tot een door de commercie (bloemisten, bonbonwinkels) vastgestelde dag: voor mij is het elke dag Valentijnsdag!

Daarom hier en nu de kip met kersen:

 

Ingrediënten

voor 2 personen

 • 1 pot kersen zonder pit
 • 2 kipfilets
 • crème fraîche
 • één ui
 • één teen knoflook
 • bladerdeeg
 • 2 eetlepels kerriepoeder
 • mespuntje sambal
 • geraspte kaas
 • olijfolie
 • paneermeel

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes. Snipper de ui en de knoflookteentjes. Bak de kip bruin in een braadpan met een klein beetje olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit kort mee tot de ui een beetje glazig is geworden.

Laat de kersen uitlekken en voeg ze toe in de pan, samen met de crème fraîche, de kerriepoeder en het mespuntje sambal. Bak dit nog kort door, zodat je een romig geheel krijgt.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Strooi wat paneermeel over de bodem om te voorkomen dat deze te nat wordt bij het bakken in de oven. Vul de schaal met de kip en kersen. Bedek het geheel nog met wat reepjes bladerdeeg en geraspte kaas. Gebruik niet te veel kaas, je loopt immers het risico dat de kaas de smaak te veel gaat overheersen.

Bak het gerecht in een half uurtje af in de oven op 200 graden.

3 thoughts on “Kip met kersen

 1. Een vriendin van mij maakt dit ook regelmatig, de combi Kip en Kersen lijkt wat vreemd…. maar het is echt heerlijk!!! Ipv van 2 eetlepers kerrie poeder kan je ook een half zakje Knorr Kerrie saus gebruiken

 2. Een aan ringen gesneden prei, een bakje gesneden chmapignons en een paar door de knoflookpers gemalen stemgember bollen maken dit recept nog smakelijker, jammie

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.