Komkommersalade met munt en feta

Na het succes van de dadelspiesjes stelde de lieve Angelique afgelopen weekend voor om opnieuw wat eten aan een satéstok te rijgen en te gaan bakken, wel dit keer iets traditioneler: blokjes kip, afgewisseld met courgette en paprika. Ideale barbecue sjasliek zeg maar. Om het bbq-gevoel compleet te maken besloten we er een lekker frisse zomerse (jaja) salade bij te maken. En wel deze, die ik al een tijdje geleden had opgemerkt bij Simply Recipes (prachtige receptensite, door Time al eens uitgeroepen tot een van de 50 coolste websites van 2006).

Het oorspronkelijke recept bevat ook nog een drietal radijsjes, fijn gesneden. Echter op de bewuste zaterdag dat wij hiermee aan de slag gingen, had de (nieuwe) plaatselijke Jumbo geen radijsjes meer. Een van de jumbo medewerkers wist ons te melden dat doorgaans niet meer dan een bakje radijsjes per dag werd verkocht. Maar juist die dag liep het storm en waren ze halverwege de middag al door hun complete voorraad van drie bakjes heen (is dat dan de prijs die je betaalt voor zo’n ruim assortiment?).

Jammer, maar gelukkig deed het gebrek aan radijsjes niets af aan de smaak van de salade.

Overigens zal de oplettende lezer hebben dat het recept onder het smaakje Grieks staat en de kritische lezer vindt dat misschien wel heel makkelijk gedacht van ons: omdat er feta in zit het wel een Grieks recept zal zijn. Dan kent die kritische lezer ons maar al te goed.

Komkommersalade met munt en feta

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • handjevol verse muntblaadjes
  • witte wijnazijn
  • olijfolie
  • 100 gram feta kaas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in dunne schijfjes en gooi ze (voorzichtig) in een saladekom. Snijd de ui rode ui in dunne ringen en gooi deze (wederom voorzichtig) bij de komkommer in de kom. Hak de muntblaadjes fijn en strooi ze uit boven de komkommer en de ui.

Breng de salade op smaak met een scheutje witte wijnazijn, een scheutje olijolife, wat zou en versgemalen peper.

Strooi tenslotte nog de feta in de salade, nadat je het in kleine bokje hebt gesneden of verkruimeld.

Afgekeken van Cucumber Salad with Mint and Feta Recipe bij Simply Recipes.

One thought on “Komkommersalade met munt en feta

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.