Griekse yoghurt met druiven en honing

Griekse yoghurt met druiven en honing

De laatste tijd wordt hier erg veel aandacht gegeven aan het fenomeen zomerse salade (alleen Il Capitano weet gelukkig nog wat afwisseling te brengen). Het zal wel de tijd van het jaar zijn, het is immers zomer, gekoppeld aan een wens om gezonder te eten. Of misschien wel het slaafs volgen van wat de vele andere kooksites doen (zal wel het laatste zijn, de meeste slaades zijn immers gebaseerd/afgekeken van wat op andere sites geschreven wordt. Ik ben misschien geen originele kok, maar dan altijd nog wel een eerlijke onorigenele kok).

We ouden door al het saladegeweld bijna vergeten dat de zomer ook het seizoen bij uitstek is om van lekkere frisse nagerechten te genieten. Daarom wil ik het volgende gerecht, waar ik de laatste weken verslaafd aan ben geraakt, met de wereld delen.

Het is geen culinaire hoogstandje (weer de eerlijkheid), maar het is in ieder geval weer eens iets oorspronkelijks op de site. En bovendien godse lekker.

En ja, ik besef heel goed dat er voor mij waarschijnlijk ontelbare mensen op het idee gekomen zijn om deze combinatie te maken. Laat me even in mijn waan…

En ja 2, ook hier een makkelijke score onder het kopje Grieks. Er zit immers Griekse yoghurt in!

Ingrediƫnten

  • Griekse yoghurt
  • trosje witte druiven
  • eetlepel honing

Bereidingswijze

Was de druiven en doe ze samen met de yoghurt in een kleine kom of diep bord. Giet de honing er overheen en geniet.

Nee, heb je inderdaad geen koksopleiding voor nodig.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.