Terugblik op 2015

Zoals (bijna) elk jaar rond de jaarwisseling, is het weer tijd voor de terugblik op het afgelopen jaar op Lekker Hapje.

Vol goede voornemens begonnen we aan 2015, met regelmatig weer nieuwe recepten, voor een groot deel naar aanleiding van #burgeroorlog serie met Mark. Zo in het tweede helft van het jaar droogde de nieuwe content op. De #bugeroorlog raakte in een staat van impasse (wat gaan we hieraan doen, Mark?) en door persoonlijke omstandigheden in huize Lekker Hapje bleef er weinig tijd en ruimte over voor nieuwe stukjes. De rust gaat nu beetje bij beetje terugkeren, wat de activiteiten op de site alleen maar ten goede kan gaan komen.

Uiteindelijk zijn er dan toch 19 nieuwe stukjes (inclusief deze) verschenen op de site in 2015. Toch nog meer dan in 2014 (13 stuks), maar verre van de hoogtij-jaren 2006 (73 stuks) en 2007 (67 stuks).

De 10 populairste stukjes van 2015 (tussen haakjes de ranking van vorig jaar) :

 1. Banoffee pie (1)
 2. Ultieme bal gehakt (3)
 3. Pindasaus (2)
 4. Dadeltaart (5)
 5. Zweedse gehaktballen (6)
 6. Tortilla de patatas (8)
 7. Alles wat je moet weten om zelf aardappelpuree te maken (14)
 8. Empanadas gevuld met kip (7)
 9. Tomatensoep à la Italiaans restaurant (12)
 10. Wraps van komkommer met roomkaas (13)

Vergeleken met vorig jaar zijn verdwenen uit de top 10: de kip quesadillas, de hamburgers, en de pigs in a blanket.

Ook nu bestaat de top 10 alleen uit “oudere” recepten van vóór 2015. Als we alleen kijken naar posts van afgelopen jaar, dan zijn dit de drie populairste:

 1. Trifle van frambozen en bosvruchten
 2. Quiche van tomaat en mozzarella
 3. Guacamole kipburger

Net als vorig jaar ook hier weer een van de hamburgers die het in de #burgeroorlog af moest leggen, maar door de tijd toch op haar plek is gezet.

Vol goede voornemens en plannen  om meer en leukere content op de site te knallen,gaan we nu weer 2016 in. Inmiddels heb ik wel geleerd dat een thema of projectje (zoals de #burgeroorlog (of de good old Lekker Hapje Cup!) helpt om de content te laten vloeien. De #burgeroorlog weer aanwakkeren is dus onderdeel van de plannen, maar ik heb ook nog wat andere ideetjes die ik wil uitproberen in 2016.

Hoop iedereen dus volgend jaar weer te mogen verwelkomen op Lekker Hapje! Geniet nu vooral van een fijne feestdagen en een gelukkige jaarwisseling!

This entry was posted in Algemeen by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.