Pizzadeeg

Waarom zelf pizza’s maken als je ze ook in de euroknaller kan halen vraag je? Gewoon, omdat dit veel leuker is en lekkerder want je gooit erop wat je zelf wilt! Hieronder dus het recept voor pizzadeeg, genoeg voor 4 dunne bodems.

Ik heb geen pizzasteen (staat wel op het lijstje om te kopen) dus ik heb de pizza’s op bakpapier in de oven op de plaat gelegd.

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels zout
  • 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
  • 250ml warm water (handwarm dus, 40 graden)
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Doe de bloem, gist en zout in een grote (glazen) kom en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de olie en het water toe en mix dit door elkaar. Stort het mengsel nu op je werkblad en kneed het in een minuut of 10 tot een stevig deeg.

Kneden doe je als volgt: vouw het deeg dubbel en druk met je handpalm weer uit, herhaal dit gedurende 10 minuten.

Zet het deeg nu weg (schaal afdekken met plastic folie) op een warme tochtvrije plek voor 45 minuten tot het in volume is verdubbeld. Verwarm je oven voor op de hoogst haalbare temperatuur .

Snij het deeg nu in 4 gelijke delen en maak de pizza’s. Je kunt gaan gooien zoals de pizzabakker doet, je kunt ook met de deegroller aan de slag. Zorg er in ieder geval voor dat het een mooie dunne bodem is en dat de randjes wat dikker zijn zodat het beleg er niet af loopt. Beleg met wat je lekker vindt en zet de pizza in de oven voor een minuut of 12 (hangt er een beetje van af hoe heet je oven kan).

Voor de tomatensaus kun je een blik tomatenblokjes gebruiken die je met een winterpeen en knoflook hebt laten koken en daarna hebt gepureerd.

Veel plezier!

This entry was posted in Alle Recepten, Ovenschotels, Italiaans, Mediterraan by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

3 thoughts on “Pizzadeeg

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.