Groene asperges met serranoham

De vriendin en ik wonen alweer een jaar in de nieuwe Casa Lekker Hapje. En hoewel er nog een hele zolder geklust moet worden, zijn we al goed gesettled. Dat was vorig jaar natuurlijk anders. Niet alleen waren we toen druk met “moetjes” als dozen uitpakken, klussen, bezoekjes aan bouwmarkt en woonboulevard, maar ook met leuke zaken als het ontvangen van vrienden en familie in ons nieuw huis. Die werden dan standaard op een lekker etentje uit onze nieuwe keuken getrakteerd.

Een lijstje van gerechten die we toen hebben gemaakt is de revue al gepasseerd bij het overzicht van 2011 en het recept voor de strawberry fool verscheen hier al vorige week. In het kader van het aspergeseizoen nu dan dit simpel, maar toch zo lekker voorgerechtje met groene asperges en serrano ham.

Ingrediënten

  • 400 gram  groene asperges
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram serranoham (in dunne plakjes)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Was de asperges en snijd de harde stukjes weg.

Doe de olijfolie in een schaaltje. Snijd de knoflookteentjes fijn (of haal ze door de knoflookpers) en doe ze door de olie met wat zout en peper.

Vet een grillpan lichtjes in met olijfolie en gril hierin de asperges zo’n 5 minuten.

Verdeel de serranoham over de borden en leg daar de gegrilde asperges op. Breng op smaak met de knoflookolie.

This entry was posted in Alle Recepten, Voorgerechten by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Groene asperges met serranoham

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.