Pasta met sperziebonen, pesto en mozzarella

Pasta Sperziebonen Pesto Mozzarella

Het komt soms voor dat de vriendin ‘s avonds de hort op gaat en mij alleen thuis achterlaat met niet meer dan een eenzame avondmaaltijd in het vooruitzicht. Wanneer dat gebeurt,  kies ik er meestal voor om iets te koken wat snel en makkelijk in elkaar te flansen is, zodat ik me vlug voor de buis kan nestelen met een bordje comfort-food op schoot om Voetbal International te kijken (of iets anders wat normaal niet op mag).

Onderstaand recept is ideaal voor zulke avonden.

Ingrediënten

voor één persoon

  • 100 gram pasta
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel pesto
  • half bolletje mozzarella (50 gram)
  • beetje geraspte Parmezaan

Bereidingswijze

Dop Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukken van hapklare lengte. Snijd de mozzarella in blokjes.

Breng twee pannen water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook in de ene pan de boontjes en in de andere de pasta beetgaar.

Giet de bonen en de pasta af en breng ze bij elkaar in een van de pannen en roer de pesto en de mozzarella er doorheen.

Strooi bij het opdienen een beetje geraspte Parmezaan over de pasta en de boontjes.

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Vegetarisch, Pasta, Italiaans, Mediterraan by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Pasta met sperziebonen, pesto en mozzarella

  1. Pingback: Tweets die vermelden Pasta met sperziebonen, pesto en mozzarella » Lekker Hapje -- Topsy.com

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.