Het komt soms voor dat de vriendin ‘s avonds de hort op gaat en mij alleen thuis achterlaat met niet meer dan een eenzame avondmaaltijd in het vooruitzicht. Wanneer dat gebeurt, kies ik er meestal voor om iets te koken wat snel en makkelijk in elkaar te flansen is, zodat ik me vlug voor de buis kan nestelen met een bordje comfort-food op schoot om Voetbal International te kijken (of iets anders wat normaal niet op mag).
Onderstaand recept is ideaal voor zulke avonden.
Ingrediënten
voor één persoon
- 100 gram pasta
- 100 gram sperziebonen
- 1 eetlepel pesto
- half bolletje mozzarella (50 gram)
- beetje geraspte Parmezaan
Bereidingswijze
Dop Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukken van hapklare lengte. Snijd de mozzarella in blokjes.
Breng twee pannen water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook in de ene pan de boontjes en in de andere de pasta beetgaar.
Giet de bonen en de pasta af en breng ze bij elkaar in een van de pannen en roer de pesto en de mozzarella er doorheen.
Strooi bij het opdienen een beetje geraspte Parmezaan over de pasta en de boontjes.
Pasta met sperziebonen, pesto en mozzarella http://goo.gl/fb/UVLKr #lekkerhapje #alberto
This comment was originally posted onTwitter
Alberto: Pasta met sperziebonen, pesto en mozzarella = Lekker hapje – @lekkerhapje – http://bit.ly/dHjLIr
This comment was originally posted onTwitter
Een beetje vreemd,sperziebonen doppen dat heb ik nog nooit gedaan.
Pingback: Tweets die vermelden Pasta met sperziebonen, pesto en mozzarella » Lekker Hapje -- Topsy.com
Waar ik doppen zei, bedoel ik, de uiteinden er af snijden en in stukken van hapklare lengte snijden. Stop de tijd. Zet geen joker in.
Kun je de boontjes en de pasta niet gewoon in dezelfde pan koken? Scheelt waarschijnlijk energie en afwas….
Sperziebonen haal je af!
@Capitano: Heb ik ook aan zitten denken. Misschien volgende keer eens proberen.
@Mark: Dank, weer wat geleerd!