Pico de Gallo

Afgelopen zaterdag ging in Huize Lekker Hapje het laatste schijfje van de dvd-box van The Sopranos in de dvd-speler. De vriendin en ik maakten ons op om de laatste paar afleveringen van deze top-serie (in mijn persoonlijke ranking alleen overtroffen door The West Wing) er doorheen te jagen.

We hadden die avond een heerlijke risotto gegeten (recept volgt snel!), maar omdat bij The Sopranos, tussen al het afpersen en moorden door non-stop gegeten wordt (niet voor niets dit boek aan de Sint gevraagd vorig jaar), kregen we halverwege de tweede aflevering lekkere trek. We trokken een zakje nachochips open en bij gebrek aan dipsaus, kluste ik een zelfgemaakte pico de gallo sausje met wat ik in de koelkast kon vinden. Pico de gallo is een sausje uit de Mexicaanse keuken op basis van tomaten, pepertjes en ui. Je kan hem zelf zo pittig of mild maken als je wil door er meer of minder pepertjes doorheen te gooien.

Gewapend met de zelfgemaakte dip en de nachochips haalden we het einde van de serie.

(Zit overigens vol vragen over het einde. Sopranologen kunnen me mailen op alberto@lekkerhapje.nl om over de afloop van de serie te discussiëren.)

Ingrediënten

voor één kommetje dip:

  • 3 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 halve ui
  • paar blaadjes verse koriander
  • citroensap
  • zout

Bereiding

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Doe hetzelfde met de rode peper en de blaadjes koriander. Gooi alles bij elkaar in een kommetje en voeg dar een scheutje citroensap aan toe. Alles goed door elkaar roeren en eventueel nog op smaak brengen met een snufje zout.

This entry was posted in Alle Recepten, Sauzen, Fingerfood by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Pico de Gallo

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.