Ik kreeg dit recept van een goede vriendin van ons. Ze heeft het een keer gemaakt toen we kwamen eten en wij hebben het sindsdien ook gebruikt op etentjes. Thais comfort food. Nu ik er over nadenk zitten mijn recepten wel vaak in deze hoek, je voelt je er lekker door. Het streelt de binnenkant van je lichaam en wie houdt daar nou niet van?
Ingrediënten
- 4 kipfilets in blokjes gesneden
- 6 eetlepels arachideolie
- 6 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 4 bosuitjes fijngesneden
- blikje babymaïs in niet al te kleine stukjes gesneden
- 2 rode pepers fijngesneden
- 4 eetlepels bruine suiker
- stukje kokos van 4×4 centimeter, verkruimeld
- 7 tenen knoflook fijngesneden
- bloem
- zout, peper
- 200 gram gezouten cashewnoten
- Pandan rijst, gekookt
Bereiding
Meng de bloem met zout en peper en rol hier stukjes kipfilet door zodat ze geheel bedenkt zijn met bloem. Laat de arachideolie heel heet worden en bak de kip 1 minuut onder voortdurend roeren. Voeg dan de oestersaus en de ketjap toe.
Laat dit nog twee minuten bakken en voeg dan de bosuitjes, babymaïs en de pepers toe. Bak dit twee minuten mee en voeg dan de bruine suiker, kokos en de knoflook toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen met het deksel op de pan. Is de saus erg plakkerig, voeg dan een scheutje kokend water toe. Let wel dat het geen vloeibare saus hoort te zijn!
Je hebt natuurlijk de rijst al gekookt. Vlak voordat je dit kleine stukje eetbare hemel serveert, nog even de cashewnoten mee verwarmen.
Damn, that is good food! Eet smakelijk!
Pingback: Tweets die vermelden Thaise kip met cashewnoten » Lekker Hapje -- Topsy.com