Thaise kip met cashewnoten

Ik kreeg dit recept van een goede vriendin van ons. Ze heeft het een keer gemaakt toen we kwamen eten en wij hebben het sindsdien ook gebruikt op etentjes. Thais comfort food. Nu ik er over nadenk zitten mijn recepten wel vaak in deze hoek, je voelt je er lekker door. Het streelt de binnenkant van je lichaam en wie houdt daar nou niet van?

Ingrediënten

 • 4 kipfilets in blokjes gesneden
 • 6 eetlepels arachideolie
 • 6 eetlepels oestersaus
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 4 bosuitjes fijngesneden
 • blikje babymaïs in niet al te kleine stukjes gesneden
 • 2 rode pepers fijngesneden
 • 4 eetlepels bruine suiker
 • stukje kokos van 4×4 centimeter, verkruimeld
 • 7 tenen knoflook fijngesneden
 • bloem
 • zout, peper
 • 200 gram gezouten cashewnoten
 • Pandan rijst, gekookt

Bereiding

Meng de bloem met zout en peper en rol hier stukjes kipfilet door zodat ze geheel bedenkt zijn met bloem. Laat de arachideolie heel heet worden en bak de kip 1 minuut onder voortdurend roeren. Voeg dan de oestersaus en de ketjap toe.

Laat dit nog twee minuten bakken en voeg dan de bosuitjes, babymaïs en de pepers toe. Bak dit twee minuten mee en voeg dan de bruine suiker, kokos en de knoflook toe. Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen met het deksel op de pan. Is de saus erg plakkerig, voeg dan een scheutje kokend water toe. Let wel dat het geen vloeibare saus hoort te zijn!

Je hebt natuurlijk de rijst al gekookt. Vlak voordat je dit kleine stukje eetbare hemel serveert, nog even de cashewnoten mee verwarmen.

Damn, that is good food! Eet smakelijk!

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Oosters, Rijst by Mark. Bookmark the permalink.

About Mark

Een liefhebber van lekker eten. Less is more en more is altijd welkom! Ik heb een voorliefde voor de Italiaanse keuken, maar oer-Hollandse gerechten sla ik ook niet af. voorts zijn sauzen favoriet bij me. Wat niet vraag je je af? Wel, Haring en rode kool. Ben dus breed georiënteerd en geïnteresseerd. Mijn liefde voor eten heeft er ook voor gezorgd dat ik een wat te ruime opslag heb gecreeerd voor al dit lekkers en ik dus eigenlijk constant in gevecht ben tegen de kilo's. tegenstrijdig? zeker! maar ik laat me er niet door kisten! Lees ze en bedenk dat de enige limiet met koken de door jezelf opgelegde is! Everything goes!

0 thoughts on “Thaise kip met cashewnoten

 1. Pingback: Tweets die vermelden Thaise kip met cashewnoten » Lekker Hapje -- Topsy.com

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.