Lekker Hapje Cup 2010: Groep C, 1e wedstrijd

This entry is part 16 of 49 in the series Lekker Hapje Cup 2010

Groep C van de Lekker Hapje Cup ziet het debuut van GJ, de man die vorig jaar Zuid-Afrika naar de overwinning leidde. Zal het dit jaar hem lukken om Japan eveneens naar glorie en succes te leiden? Vanaf nu zullen we het antwoord op deze vraag gaan leren.

GJ zal eerst de 1e ronde moeten zien te overleven. Hierin neemt die het op tegen mijn kleine zusje (vorig jaar halve finalist met Nieuw-Zeeland) en LHC-debutanten Rick (na zijn “Smaken Verschillen” avontuur nu aan het hoofd van Nigeria), Juuth (de vegetarische bondscoach van Argentinië) en Edwin (de bondscoach van Denemarken).

De recepten:

Lees alle recepten goed door, geef je mening in een reactie en breng hieronder je stem uit op de beste/lekkerste/leukst geschreven.


Stemmen kan tot 23:59 op 10 juni.

Series Navigation<< Arroz Me-MataPastel de Choclo >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

0 thoughts on “Lekker Hapje Cup 2010: Groep C, 1e wedstrijd

 1. Twee bietgerechten (diskwalificatie? ;) )
  en een vlees-vis-noten combo waar ik niks van begrijp. (categorie vis+kaas)

  Dat wordt dus rijst-tatti of iets vegetarisch :~
  Tamales dan maar, af en toe moet je je buren een helpende had toesteken.

  -de bondscoach van Brasil-

 2. Denemarken en Japan trekken met soortgelijke tactieken ten strijde en daarmee zouden ze elkaar onderling wel eens uit de wedstrijd kunnen spelen.

  De Nigeriaanse vlees-vis combinatie is gewaagd en de Spaanse paella-achtige formatie staat als een huis.

  Maar mijn stem gaat uiteindelijk naar de Argentijnse tamales. Misschien lichtjes beïnvloedt omdat ik ze in de Venezolaanse versie (hallacas) altijd erg lekker heb gevonden.

 3. ik kwam dergelijke hapjes ook in de Braziliaanse keuken tegen (Pamonha), maar daar is het een ook een scheldwoord, dus maar overgeslagen :)

 4. Dit is tot nu toe de meest spannende wedstrijd geweest, met alle landen heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk heeft Spanje gewonnen (hopelijk vergeeft mijn zusje dat ik niet op haar gestemd heb en nodigt ze me toch gewoon uit voor haar bruiloft). Daarachter delen Japan, Argentinië en Denemarken de tweede plaats en sluit Nigeria de rijen.

  Einduitslag:
  1. Spanje – 5 punten
  2. Argentinië, Denemarken & Japan – 3 punten
  5. Nigeria – 1 punt

 5. ook hier heb ik weer mijn twijfels over de puntenverdeling.
  Beter is:
  2,3,4,3,3=15

  Zodat het verschil tussen Spanje (7stemmen) en Nigeria (4) niet kunstmatig vergroot wordt.

 6. Mee eens, het verschil tussen Spanje en Nigeria is slechts 3 stemmen en dit resulteert in een verschil van 4 punten??!! En het verschil tussen Argentinie, Denemarken, Japen en Nigeria is maar 1 stem, en dit resulteert in een verschil van 2 punten?! Dat lijkt me onwerkelijke contrastverhoging…

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.