Lekker Hapje Cup: de deelnemers

This entry is part 4 of 25 in the series Lekker Hapje Cup 2009

Het is even stil geweest op de site, maar achter de schermen is van alles gebeurd. Zo is het deelnemersveld voor de inaugurele Lekker Hapje Cup inmiddels compleet. Voordat ik later deze week alle regels en details van de Cup op de site plaats, allereerst hier een overzicht van dit select gezelschap.

De deelnemers vertegenwoordigen acht landen, dezelfde die meedoen aan de Confederations Cup. Net als bij de Confederations Cup zijn de landen ook in twee groepen verdeeld. We beginnen met:

Groep A

Irak

Irak wordt vertegenwoordigd door Tonny. Het land ligt midden in de Vruchtbare Sikkel, bakermat van de landbouw. Deze rijke en lange traditie als het gaat om eten legt de lat hoog, maar de man achter de Bloemcoli-taart gaat de uitdaging graag aan.

Nieuw Zeeland

Mijn zusje Cristina neemt Nieuw Zeeland onder haar hoede. Van alle landen misschien wel degene waar ik het minst van weet op culinair gebied. Dat belooft geen gemakkelijke klus voor de kleine Tobias.

Spanje

Mijn vaderland zal worden geleid door Laura. Ondanks dat op deze site al veel gras onder haar voeten gemaaid is (ook door haarzelf), denk ik dat ze Spanje tot een geduchte tegenstander zal maken. Ik heb van haar kookkunsten mogen proeven, ik kan het weten.

Zuid Afrika

GJ neemt “gastland” Zuid-Afrika onder zijn hoede. Bafana Bafana lijkt bij hem in goede handen. We hebben het hier immers niet alleen over de eigenaar van Starfish and Coffee maar ook over de aanstaande zwager van een bekende TV-chef. Het lijkt me daarom niet meer dan terecht om GJ als een van de favorieten voor de eindzege te zien.

Groep B

Brazilië

Bij elk voetbaltoernooi zijn de Brazilianen torenhoge favorieten, maar zal dat ook gelden bij de Lekker Hapje Cup? Als het aan L’Esperto (zie hier zijn Japanse asperges) ligt wel. Dan zal hij moeten bewijzen dat hij zijn zelf-toegekende bijnaam inderdaad waardig is!

Italië

De grote variëteit aan gerechten en de wereldwijde bekendheid van (vooral) de pasta’s en de pizza’s maakt van de Azzurri een van de grote favorieten voor Lekker Hapje Cup.

Femke en Ivonne van Excellent-eten.nl hebben deze favorietenrol op zich genomen (doet denken aan het tweekoppig model van het Zweeds nationale team onder Söderberg en Lagerbäck bij het WK2002 en Euro2004).

VS

Mark heeft de VS onder zijn hoede genomen. Als Mark uit zijn gehaktbal en tomatensoep magic weet te putten, worden de VS een moeilijke tegenstander.

Egypte

Egypte blijft als laatste land over en daarom zal ondergetekende zich daar persoonlijk over ontfermen. Ik ben in ieder geval alvast begonnen met mijn “huiswerk”.

Series Navigation<< Rode rijst met pangasius en krokante pancettaLekker Hapje Cup: spelregels & speelschema >>
This entry was posted in Lekker Hapje Cup by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Lekker Hapje Cup: de deelnemers

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.