Chocoladecake uit de magnetron

Ik geef de site te weinig aandacht. Laatste post dateert alweer van tweeënhalve week geleden. Het was toen Valentijnsdag en ik maakte me er toen makkelijk vanaf door een lijst links naar andere sites te plaatsen, sites die wel hun best deden om hun lezers in de watten te leggen. Shame on me.Maar hoewel ik het op cyberspace zwaar liet af weten op deze meeste neppe van de zgn. nep feestdagen (Helloween, Dierendag, etc), zette ik in real life natuurlijk mijn beste beentje voor. Valentijnsdag mag dan wel een door de commercie (wenskaarten-, bloemen- en chocoladeindustrie) het is toch leuk om je wederhelft met een kleine attentie te verrassen. Zo besloot ik om een recept die ik tijdens de kerstvakantie had gekregen uit te proberen: een chocolade cake bereid in de magnetron. Op papier belooft dat weinig goeds, maar mijn tante had me verzekerd dat de cake erg lekker uit de magnetron kwam. En bovendien… chocola! Daar kan je op Valentijnsdag weinig mis mee doen. Daarnaast had ik nog twee chocoladeletters (melkchocolade A, 2x) die ik hier mooi voor kon gebruiken. Twee vliegen in een klap, zou men vroeger zeggen.

Ik moest alleen nog wel een bakvorm kopen die bestand zou zijn tegen de magnetron. Een snel bezoek aan een van de kookwinkels hier in de stad leverde al snel een siliconen bakvorm op. In de vorm van een hart, om het effect in stijl helemaal compleet te maken.

Ingrediënten

 • 3 eieren
 • 200 gram chocolade
 • 100 gram boter
 • 100 gram suiker
 • 75 gram bloem

Bereidingswijze

Breek de chocola af in stukjes en doe ze in een kom. Voeg daar de boter aan toe. Nuke de kom een paar minuten in de magnetron tot de chocola en boter gesmolten zijn. Als de chocola nog niet helemaal gesmolten is, roer alles en doe het nog een paar minuten in de magnetron.

Neem een tweede kom en klop daarin de eieren luchtig. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bloem toe. Roer vervolgens de suiker en de gesmolten chocola en boter door het beslag.

Vet een bakvorm lichtjes in met wat boter. We gaan de cake in de magnetron bakken, je bakvorm moet daar dus tegen kunnen. Gebruik geen metaal.

Giet het beslag over in de bakvorm. Bak de cake in de magnetron zo’n 6-8 minuten. Haal de cake uit de oven en laat het een kwartiertje afkoelen voor opdienen.

Mijn tante had inderdaad gelijk, de cake is zo lekker dat je niet zou zeggen dat die uit de magnetron komt.

3 thoughts on “Chocoladecake uit de magnetron

 1. En op hoeveel zet je de magnetron dan om de chocolade te smelten en om de cake zelf te bakken? Die op kot kan tot 800W denk ik.

 2. En naast de vragen van Sharon wil ik ook wel weten wat met de 100 gr suiker gedaan moet worden !!!

  Ik vind dat je een recpet goed moet controleren én uitgeprobeerd moet hebben vóórdat je het aan een ander ( in dit geval: internet ) doorgeef

 3. Hoi Sharon, Hetty, ik heb mijn (haast antieke) magnetron op maximaal (3 kringel streepjes) staan. Volgens mij is dat ook 800 Watt.

  De suiker moet uiteraard ook door het beslag, ik ben dat inderdaad vergeten op te schrijven. Fout is inmiddels hersteld.

  Dat wil overigens niet zeggen dat ik het recept niet heb uitgeprobeerd (zie foto van mijn mooi hartvormige bakvorm), ik probeer dat juist met alles te doen wat ik op de site zet. Als dat niet gebeurd is, zet ik dat er zelfs expliciet bij.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.