Rode salade met zilveruitjes

In januari heb ik een tijdje plat op bed gelegen met een defecte rug. Ik wilde op een doodnormale zaterdagmiddag rustig op de bank zitten toen er een scherpe pijn door mijn onderrug schoot. Gelukkig was de lieve Angelique ter plaatse om een aantal dagen over mij te waken tot ik weer genoeg hersteld was om weer voor mezelf te kunnen zorgen.

Een van de vele dingen die ze toen voor me deed, was (erg lekker) koken. Zo maakte ze deze simpele salade. Onlangs stuurde ze me eindelijk het recept, zodat ik hem hier met het complete internet kan delen.

(Overigens heeft mijn rug me vorige week weer in de steek gelaten toen ik een sok wilde oprapen – doordat ik de oefeningen van de fysio had verwaarloosd. Dit keer heeft mijn lieve mama – en collega plytz – me verzorgd. Ik hoop dat dit voorlopig de laatste keer is geweest dat mijn rug het begeeft.)

Ingredienten

  • cherry tomaatjes
  • zongedroogde tomaten
  • 1 rode paprika
  • zilveruitjes
  • olijfolie
  • azijn
  • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Snijd de cherry tomaatjes door midden en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Doe ze in een slakom en voeg daar de paprika, in reepjes gesneden, en de zilveruitjes aan toe.

Maak een dressing van de olijfolie, de azijn en de Italiaanse kruiden.

Roer de salade goed door elkaar en breng het op smaak met de dressing.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.