Kipfilets gevuld met tomaat, ansjovis en knoflook

Kipfilets gevuld met tomaat, ansjovis en knoflook
Dit recept heb ik al een paar weken klaar staan voor publicatie. Na de vakantie in Canada had ik immers weer zin om zelf iets te koken. Tijdens de vakantie waren we immers continu op weg en aten we buiten de deur of kookte onze gastvrouw voor ons (lekkere lomo saltado met apple crisp toe!). Het was dus weer tijd om zelf aan de slag te gaan, ik wist alleen niet zo goed wat klaar te maken. Op zulke momenten ga ik meestal door mijn kookboeken bladeren, of wend ik mij tot mijn Google Reader op zoek naar recepten van andere sites die mij lekker of interessant lijken.

Zo kwam ik dit recept tegen. Ergens voor de vakantie moet het langs zijn gekomen in de rss feed van Epicurious.com en moet het mij erg aangesproken hebben, want ik had niet alleen opgeslagen in Google Reader, maar zelfs met een sterretje beloond. Vol verwachting ging ik dus aan de kook. En het werd genieten! Het recept bleek zijn ster meer dan waard. De kip krijgt door de ansjovis en de knoflook in de vulling een heerlijke (zoute) smaak. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten

2 personen

  • 4 teentjes knoflook
  • 8 ansjovis filets
  • handjevol verse peterselie
  • olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 2 tomaten
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Doe de ansjovis in een kom of diep bord. Knijp de knoflook fijn in de knoflookpers en voeg het toe met een scheutje olijfolie. Neem en vork en prak alles fijn tot je een homogene pasta hebt verkregen. Snijd de peterselie in fijne snippers en roer die door de pasta. Voeg tenslotte nog een klein beetje peper toe. Dit is de vulling. (Eventueel kun je ook je vijzel gebruiken om alle ingrediënten tot een fijne massa te malen en te mengen.)

Snijd de kipfilets in de lengte door midden zodat je vier dunne filets over houdt. Bedek de filet met wat vershoudfolie en gebruik een pan om ze nog platter te slaan. Ga door tot de files niet meer dan een halve centimeter dik zijn.

Verwijder de folie en smeer de vulling uit over de bovenkant van de filets. Snijd de tomaten in dunne schijfjes en bedek de helft van de filets daarmee. Vouw de kip nu dicht en gebruik wat tandenstokers om te voorkomen dat die weer openvalt. strooi een snufje zout en peper over de buitenkant van de kip.

Verhit wat olijfolie in een pan. Voeg de kip toe en bak het aan een kant bruin (zo’n twee minuten). Draai het voorzichtig om, zodat de vulling er niet uit val of de kip openvouwt, en bak de andere zijde bruin (weer zo’n twee minuten). Zet het vuur wat lager, bedek de pan met een deksel en laat alles nog zo’n 5 minuten doorkoken tot de kip helemaal gaar is.

Serveren met witte rijst. Gooi de sappen in de pan niet weg, je kan ze als een heerlijke jus gebruiken en over de kip en de rijst gieten.

Gevonden bij Epicurious.com

3 thoughts on “Kipfilets gevuld met tomaat, ansjovis en knoflook

  1. Is de website gehackt soms? Ik heb ineens een stuk of 40 mailtjes en de site staat vol foutmeldingen (database error?). :/

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.