Problemen met de site

Zoals reeds opgemerkt, ondervindt de site de afgelopen dagen wat problemen. Zo nu en dan wordt de pagina bedolven door meldingen van fouten met de database.

De eerste keer dat het optrad probeerde ik het zelf op te lossen, wat geen goed idee was: alle recepten en reacties waren verdwenen. Ik had nog een oude backup van de database, maar die was alweer van afgelopen juni. Hierdoor kon ik de site herstellen, maar alle recepten en reacties die na juli waren toegevoegd ontbraken. Die ben ik toen een voor een handmatig gaan toevoegen, zonder er echt bij stil te staan dat bij elk recept weer allemaal mails de deur uit gingen naar iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld. Deze mensen werden dus verrast met een groot aantal mails van recepten die ze ooit al hadden gezien. Excuus hiervoor!

Uiteindelijk bleek mijn werk voor niets, want de bhosted kon de volgende dag gelukkig nog een van hun backups terug zetten, waardoor de site in al haar glorie hersteld werd.

Sindsdien treden de database fouten nog af en toe op. Ik heb bhosted hiervan al op de hoogte gebracht en ik hoop dat ze er iets aan kunnen doen. Op dit moment is het in ieder geval weer allemaal in orde.

Foto van Cliph op Flickr

This entry was posted in Algemeen by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Problemen met de site

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.