Apple Crisp

Apple CrispHet waren niet alleen Peruaanse lekkernijen wat Christy ons voorschotelde tijdens ons verblijf in Canada. Voor de laatste avond dat we daar waren, bereidde ze een heerlijk Canadees toetje, die het beste beschreven kan worden als appeltaart zonder de taart. Christy gooide er volgens mij trouwens ook nog wat sterke drank doorheen, maar dat weet ik niet meer zeker. Kan ook het effect van de pisco sours zijn geweest.

Onlangs hadden we een eetavondje bij een Spaanse vriend van mij (veel serrano, chorizo, en meer lekkers). Omdat het onbeleefd is om bij zo’n gelegenheid met lege handen op te komen dagen, namen wij de taak op ons om voor het toetje te zorgen. We maakten Christy’s apple crisp en volgens mij was het een groot succes bij alle aanwezigen. Score!

Ingrediƫnten

  • zes appels (goudreinet)
  • 150 gram bruine suiker
  • 60 gram meel
  • 100 gram havermout
  • 75 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • vanille roomijs

Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in (redelijk grote) stukken. Appels verkleuren sne, om dit te voorkomen kun je tijdens het snijden een klein scheutje citroensap over de reeds gesneden stukken heen gieten,

Vet de binnenkant van een ovenschaal in met boter. Vul de schaal met appels en meng de suiker, havermout, meel, boter, kaneel en nootmuskaat door het fruit.

Doe de schaal in de oven en bak de appels zo’n 30 minuten op 190 graden.

Haal de schaal uit de oven. De bovenlaag van de appels moet een gouden kleur hebben gekregen en de appels moeten zacht aanvoelen als je er met een vork in prikt. Laat de boel gedurende ongeveer 10 minuten afkoelen.

Serveer met een bolletje roomijs. Heerlijk!

Ook dit recept wil ik afsluiten met een tip van Christy:

“If you wish, you can substitute apples for other fruits such as blueberries, rhubarb, peaches even pineapples. You could even get about 5 different fruits or berries and mix it all up… Go crazy!”

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.