Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten

Afgelopen kerst en feestdagen heb ik in Venezuela doorgebracht, op bezoek bij de familie. Deze trip gaat nog veel receptjes voor de site opleveren. Niet alleen heb ik vaak erg lekker gegeten, maar men heeft daar ook lucht gekregen van deze uit de hand gelopen hobby van mij. Resultaat: ik keer 5 (Venezolaanse) kookboeken rijker terug naar huis. Verwacht de komende tijd dus enkele recepten uit Zuid Amerika!
Om te beginnen deze heerlijke toastjes, die we aangeboden kregen toen we op visite waren bij een nicht van mijn moeder. Erg makkelijk te maken en een zeer verrassende en lekkere combinatie van smaken.
Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten

Ingrediënten

  • stokbrood
  • een peer
  • Mayonaise
  • blauwe kaas (bijv. Gorgonzola of Danish Blue)
  • walnoten

Bereidingswijze

Snijd het stokbrood in schijven. Snijd de peer in dunne schijven. Probeer er voor te zorgen dat de schijven ongeveer van de grootte van de stukken brood zijn.

Smeer de stukjes brood aan een kant (de bovenkant) met een likje mayonaise om te voorkomen dat ze straks te veel uitdrogen in de oven. Leg op elk stukje brood een schijfje fruit, smeer daar een beetje kaas op en plant er tenslotte nog een of twee halve walnoten op.

Laat het brood roosteren in de oven op 180 graden totdat de kaas begint te smelten.

Erg lekker! Serveer ze als voorgerecht of gewoon als lekker hapje voor tussendoor.

This entry was posted in Alle Recepten, Fingerfood, Vegetarisch, Voorgerechten by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

2 thoughts on “Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.