Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten

Afgelopen kerst en feestdagen heb ik in Venezuela doorgebracht, op bezoek bij de familie. Deze trip gaat nog veel receptjes voor de site opleveren. Niet alleen heb ik vaak erg lekker gegeten, maar men heeft daar ook lucht gekregen van deze uit de hand gelopen hobby van mij. Resultaat: ik keer 5 (Venezolaanse) kookboeken rijker terug naar huis. Verwacht de komende tijd dus enkele recepten uit Zuid Amerika!

Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten

Recipe by AlbertoCourse: Alle Recepten, Fingerfood, Vegetarisch, VoorgerechtenDifficulty: Makkie

Om te beginnen deze heerlijke toastjes, die we aangeboden kregen toen we op visite waren bij een nicht van mijn moeder. Erg makkelijk te maken en een zeer verrassende en lekkere combinatie van smaken.

Ingrediënten

  • 1 stokbrood

  • 1 peer

  • Mayonaise

  • Blauwe kaas (zoals Gorgonzola of Danish Blue

  • Walnoten

Bereiding

  • Snijd het stokbrood in schijven. Snijd de peer in dunne schijven. Probeer er voor te zorgen dat de schijven ongeveer van de grootte van de stukken brood zijn.
  • Smeer de stukjes brood aan een kant (de bovenkant) met een likje mayonaise om te voorkomen dat ze straks te veel uitdrogen in de oven.
  • Leg op elk stukje brood een schijfje fruit, smeer daar een beetje kaas op en plant er tenslotte nog een of twee halve walnoten op.
  • Laat het brood roosteren in de oven op 180 graden totdat de kaas begint te smelten.

Opmerkingen

  • Erg lekker! Serveer ze als voorgerecht of gewoon als lekker hapje voor tussendoor.

Also published on Medium.

2 thoughts on “Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.