Stokbroodje met peer, blauwe kaas en walnoten

Vorige week heb ik hier het recept voor de Toastjes met peer, blauwe kaas en walnoten. Diezelfde ingrediënten lenen zich erg goed om een erg lekker broodje te maken. Het spreekt voor zich en gezien het kaliber lezers wat Lekker Hapje kent, hoef ik het eigenlijk niet uit te leggen. Maar het levert me heel goedkoop weer een nieuw receptje op en ik wil bij het twee-jarig bestaan van de site de 100 recepten hebben gehaald. Dus bij deze het Stokbroodje met peer, blauwe kaas en walnoten.

Ingrediënten

  • stokbrood
  • een peer
  • Mayonaise
  • blauwe kaas (bijv. Gorgonzola of Danish Blue)
  • walnoten

Bereidingswijze

Het behoeft eigenlijk geen uitleg, maar hier toch enige tips om het broodje goed te bouwen. Er is niets lulligers als je honger hebt dan je zorgvuldig opgebouwde broodje in elkaar te zien donderen in de oven. Volg deze aanwijzingen om te zorgen dat jou dat niet overkomt en je broodje stevig in de oven blijft staan.

Snijd de stokbrood in tweeën, smeer beide helften in met een likje Mayonaise. Neem nu de onderkant van het brood en verkruimel daarop de kaas. Druk daar dan de walnoten in/op en bedek alles tenslotte met wat schijfjes peer.

Als je dit zorgvuldig gedaan hebt, zal je broodje met gemak overeind blijven tijdens de 10 minuutjes in de 180 graden warme oven.

Stokbroodje met peer, blauwe kaas en walnoten

This entry was posted in Alle Recepten, Vegetarisch, Fingerfood by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

One thought on “Stokbroodje met peer, blauwe kaas en walnoten

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.