Iedereen kent wel iemand die ooit kant en klare tomatensoep als basis voor pastasaus heeft gebruikt. Meestal eindigen dat soort experimenten in veel gehuil en een telefoontje naar de afhaal pizzeria. Het zal daarom als een verrassing komen dat je met instantane soepjes (zoals Cup-a-Soup) wel degelijk iets kunt maken wat goed te eten is. Het nu volgende recept, via Spanje van mijn zusje gekregen, is het bewijs daarvan.
Ingrediƫnten
- 1 zakje Cup-a-Soup, smaakje uien
- 1 bekertje room (125 ml)
- 1 kipfilet
- witte rijst
- 1 rode paprika
Bereidingswijze
Leeg de inoud van de beker room in een kleine ovenschaal. Roer daar de inhoud van een zakje Cup-a-Soup, de uiensoep variant, door de room. Uiteraard kun je ook andere smaakjes gebruiken, maar ik heb het tot nu toe alleen nog maar met de uiensoep geprobeerd. Doe de kip in de schaal en zorg ervoor dat die goed bedekt wordt door het room-soep mengsel. Als eigen toevoeging (niet in het oorspronkelijk recept) voeg ik nog een rode paprika, in blokjes gesneden, toe aan het geheel.
Doe de schaal nu in de oven en laat het gedurende zo’n 25 minuten sudderen op 190 graden. Let er zo nu en dan op dat de kip goed bedekt blijft door de room, zodat het optimaal smaak kan opnemen. Kook tegen het eide van de 25 minuten de witte rijst.
Na de 25 minuten haal je de kip uit de oven. Schep de witte rijst in een diep bord. Leg daar de kip overheen en bedek het geheel rijkelijk met de saus.
Eet smakelijk!
Mochten mensen het gerecht uit proberen met andere soepsmaakjes, laat dam een reactie achter: ik ben erg benieuwd naar je bevindingen.
wat ziet het toch vies uit joh
Never judge a book by its cover…..
Wel als je de soep (kippensoep) nu zelf maakt word het al heel wat anders .
Maar het is een goed idee als je alleen maar cup a soup in huis hebt .
Pingback: Daar ga ik dan! | Gedachtenverkracht