Kip-a-Soup

Iedereen kent wel iemand die ooit kant en klare tomatensoep als basis voor pastasaus heeft gebruikt. Meestal eindigen dat soort experimenten in veel gehuil en een telefoontje naar de afhaal pizzeria. Het zal daarom als een verrassing komen dat je met instantane soepjes (zoals Cup-a-Soup) wel degelijk iets kunt maken wat goed te eten is. Het nu volgende recept, via Spanje van mijn zusje gekregen, is het bewijs daarvan.

Ingrediƫnten

  • 1 zakje Cup-a-Soup, smaakje uien
  • 1 bekertje room (125 ml)
  • 1 kipfilet
  • witte rijst
  • 1 rode paprika

Bereidingswijze

Leeg de inoud van de beker room in een kleine ovenschaal. Roer daar de inhoud van een zakje Cup-a-Soup, de uiensoep variant, door de room. Uiteraard kun je ook andere smaakjes gebruiken, maar ik heb het tot nu toe alleen nog maar met de uiensoep geprobeerd. Doe de kip in de schaal en zorg ervoor dat die goed bedekt wordt door het room-soep mengsel. Als eigen toevoeging (niet in het oorspronkelijk recept) voeg ik nog een rode paprika, in blokjes gesneden, toe aan het geheel.

Doe de schaal nu in de oven en laat het gedurende zo’n 25 minuten sudderen op 190 graden. Let er zo nu en dan op dat de kip goed bedekt blijft door de room, zodat het optimaal smaak kan opnemen. Kook tegen het eide van de 25 minuten de witte rijst.

Na de 25 minuten haal je de kip uit de oven. Schep de witte rijst in een diep bord. Leg daar de kip overheen en bedek het geheel rijkelijk met de saus.

Eet smakelijk!

Mochten mensen het gerecht uit proberen met andere soepsmaakjes, laat dam een reactie achter: ik ben erg benieuwd naar je bevindingen.

Kip-a-Soup

This entry was posted in Alle Recepten, Hoofdgerechten, Ovenschotels and tagged , , , , by Alberto. Bookmark the permalink.

About Alberto

Alberto is een in Spanje geboren,halve venezolaan, die al jaren in Nederland woont. Hij houdt van lekker eten en bedacht lang geleden dat die daar het vaakst van kon genieten door zelf lekker te leren koken. Zijn culinaire avonturen blogt hij op lekkerhapje.nl. Als die geen heldendaden aan het verrichten is in de keuken, doet hij dat op het basketbalveld of voor zijn baas in de Telecom/ICT.

4 thoughts on “Kip-a-Soup

  1. Wel als je de soep (kippensoep) nu zelf maakt word het al heel wat anders .
    Maar het is een goed idee als je alleen maar cup a soup in huis hebt .

  2. Pingback: Daar ga ik dan! | Gedachtenverkracht

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.