Pasta salade met geroosterde paprika’s en geitenkaas

Na een maandenlange afwezigheid even snel iets simpels en lekkers om het allemaal weer in de vingers te krijgen.

Dit recept is gebaseerd op nummertje 88 uit dit lijstje van 101 simpele salades van Mark Bittman. Het is zeer geschikt als voor- of bijgerecht, maar ook als maaltijdsalade als je de hoeveelheden iets vergroot. Belangrijk is wel dat je niet te veel pasta gebruikt: de pasta maakt slechts een klein onderdeel uit van het geheel.

Ingrediënten

bij- of voorgerecht voor 2 personen

  • 2 geroosterde rode paprika’s
  • 100 gram penne
  • 50 gram walnoten
  • 75 gram geitenkaas
  • 50 gram rucola
  • olijfolie
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Begin met het koken van de pasta. Maakt niet uit als de pasta eerder klaar is dan de rest van de salade en een beetje afkoelt. De salade is lauw-warm op z’n lekkerst.

Rooster de walnoten in een braadpannetje. Leg ze even apart.

De paprika’s kun je ook zelf roosteren (korte instructies hier), maar je kan ze ook gewoon kant-en-klaar uit een potje halen. Snijd ze julienne (à la julienne? Gewoon in reepjes dus).

Meng de rucola, de pasta, de paprika, de walnoten, de basilicum (versnipperd) en de geitenkaas (verkruimeld) in een saladekom. Giet nog een scheutje olijfolie over de salade heen voor wat extra smaak.

0 thoughts on “Pasta salade met geroosterde paprika’s en geitenkaas

Laat een reactie achter