Gegrilde garnaaltjes met mango

Dit recept moet ik ooit ergens op het online internet zijn tegengekomen en het heeft me toen genoeg doen watertanden dat ik het opgeslagen heb op de (altijd langer wordende) todo-lijst voor de site. Vooral de combinatie van de mango met de gebakken garnaaltjes leek me erg lekker. Het moet overigens al een tijdje geleden zijn geweest, want ik kan me de oorspronkelijke bron (die ik destijds dus niet heb genoteerd) niet herinneren (Update: gevonden!).

Hoe dan ook, afgelopen zomer heb ik het dan eindelijk een paar keer klaargemaakt. Altijd met zeer goed resultaat. Het smaakt echt zo lekker als het leest. Bovendien is het een gerecht waarmee je indruk maakt op gasten, terwijl je er relatief weinig moeite voor hoeft te doen tijdens het bereiden. Daar zijn we dol op hier bij Lekker Hapje.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (bruine) suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 rode pepertje, fijn gesnipperd
  • 1 sjalotje, ook fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse koriander, eveneens fijn gesnipperd
  • 1 mango, gepeld en in plakjes gesneden
  • 200 gram garnalen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze

Neem een grote kom en meng daarin de suiker en de citroensap. Voeg de helft van het pepertje, de sjalot, de mango en de verse koriander toe. Meng alle ingredienten goed.

Meng in een apart kommetje de zonnebloemolie, de rest van het pepertje en de komijnpoeder door elkaar. Voeg een snufje zout toe naar smaak. Doe de garnaaltjes er bij. Goed roeren zodat alle garnalen goed worden bedekt door de marinade.

Verhit een braad- of grillpan en bak hierin de garnalen in de marinade gedurende 2 a 3 minuten.

Haal de garnalen van het vuur en meng ze met de mango salade.

Serveren als voorgerecht.

2 thoughts on “Gegrilde garnaaltjes met mango

  1. Je mag hier altijd indruk mee maken op mij. Hou me aanbevolen voor dit lekkere hapje. Maar zit nu eveneens zo te watertanden dat ik het misschien eerder al een keer zelf uit ga proberen.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.