Bij Lekker Hapje houden we wel van een lekkere hartige taart, een goede quiche. Zo ook deze, die ons mede heeft geholpen door de kraamtijd van ons dochtertje.
Hartige taart met broccoli en cashewnoten
Course: Hoofdgerechten, OvenschotelsDifficulty: MediumPersonen
6
personenVoorbereiding
30
minutesBaktijd
30
minutesIngrediƫnten
150 gram gerookte kipreepjes
450 gram hartige taartdeeg
250 ml slagroom
150 gram spekblokjes
1 prei
1 grote stronk broccoli (500 gram)
70 gram ongezouten cashewnoten
50 gram geraspte kaas
4 eieren
Bereiding
- Was de prei en snipper het fijn.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de hierin de prei. Bak de spekblokjes zo’n 5 minuutjes mee. Zet daarna apart.
- Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in blokjes. Breng een pan water – met een snufje zout – aan de kook, en kook de broccoli hierin gedurende zo’n 5 minuten. Giet de broccoli af, laat goed uitlekken, en zet ook dit apart.
- Bedek een taartvorm met de hartige taartdeeg. Strooi wat paneermeel over de bodem om een Soggy Bottom te voorkomen.
- Verspreid de broccoli over de taartvorm. Doe hetzelfde met de prei en spekblokjes, en de cashewnoten.
- Klop de eieren samen met de slagroom los in een beslagkom.
- Giet de ei-slagroom mix over het geheel heen.
- Bak de taart 30 minuten 200 graden in een voorverwarmde oven.
Also published on Medium.