Zalm met broccoli, aardappelen en tomaatjes uit de oven

Eind vorig jaar is huize Lekker Hapje eindelijk (dit is een meerjaren project geweest) voorzien van een nieuwe keuken, met eindelijk ook een volwaardige oven. Dit opent talloze nieuwe mogelijkheden aan recepten, waar we in het verleden niet aan zouden beginnen door het gebrekkige combi-oventje in de vorige keuken.

Zo ook deze zalm met broccoli uit de oven.

Zalm met broccoli, aardappelen en tomaatjes uit de oven

Recipe by AlbertoCourse: Alle Recepten, Hoofdgerechten, Ovenschotels, Vis
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Calorieën per persoon

740

kcal

Ingrediënten

  • 4 zalm filets of moten

  • 500 gram aardappelschijfjes

  • 500 gram broccoli

  • 150 gram spekblokjes

  • 400 gram tomaatjes

  • peper

  • zout

  • 2 teentjes knoflook (of snufje knoflookpoeder)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid daar de aardappelschijfjes op. Versnipper de knoflookteentjes en strooi dit over de aardappelen heen. Bak de aardappelen in de over gedurende 5 minuten.
  • Snijd de broccoli in roosjes en blokjes. Kook ze in een pan ruim water met een snufje zout gedurende 3 minuten. Giet de broccoli af en leg even apart.
  • Snijd de tomaatjes in tweeën.
  • Haal de aardappelen uit de oven. Verdeel achtereenvolgens de spekjes, de broccoli en als laatste de zalm er overheen.
  • Bak het geheel nog eens 15 tot 20 minuten in de oven.

Also published on Medium.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.